Hoe houd je wit ondergoed wit

Als je shirt niet meer wit maar grauw is

Wat is er mooier dan een helder fris en wit shirt onder je overhemd of een smetteloos wit topje onder je blouse. Een fris wit shirt is misschien wel net zo belangrijk als een met zorg uitgekozen lekker luchtje. Een mooi pak, de perfecte schoenen een hagelwit overhemd,  dit maak je perfect af met een fris wit onderhemd (en natuurlijk de perfecte sokken) Stijl zit in de details dat geldt zeker ook voor je ondergoed!

Witwassen doe je zo!

• Waspoeder is beter dan vloeibaar wasmiddel
• De juiste hoeveelheid waspoeder
• Schone wasmachine
• Wit bij wit

Het beste kun je een hoofdwasmiddel gebruiken in de vorm van een waspoeder, deze bevat namelijk een optisch witmiddel. De witmakers hechten aan je was en weerkaatsen UV-straling als blauw licht. Het is een optisch effect, want de was lijkt daardoor witter. Vandaar de naam optische witmiddelen

Wasmiddelen bevatten ontkalkende bestanddelen. Gebruikt je te weinig wasmiddel dan hecht de kalk uit het water zich aan de was. Dit is een belangrijke oorzaak van het grauw worden van je witte ondergoed.

Vetluis in je wasmachine? Het gaat hier niet om enge beestjes maar om achtergebleven zeepresten vermengd met huidschilvers, huidvet en haren. Deze ‘vettigheid’ kan vervelende vlekken maken op je witte ondergoed. Je ziet het vaak tussen de rubbers van het wasmachinedeurtje. Door één keer in de maand een kookwas (90°C) te draaien met een beetje natuurazijn dood je de bacteriën en blijft je wasmachine schoon.

Denk eraan dat je alleen wit bij wit doet. Heb je net een echt donkere was gedraaid spoel de machine dan eerst voordat je de witte was erin doet. Vooral nieuwe materialen ( Viscose, Modal, Lyocell) die gebruikt worden in het ondergoed van tegenwoordig zuigen de achtergebleven kleurresten op, zo ontstaat er ook een grauwsluier over je witte was.

Hoe krijg je ondergoed weer helder wit

• Soda
• Schoonmaakazijn
• Witmakers

Is je witte ondergoed niet meer echt wit leg het dan een paar uurtjes in schoonmaakazijn. Spoel het daarna uit en was het zoals je normaal doet in de wasmachine. Ook soda is een goede witmaker. Doe een beetje soda in het bakje van de wasverzachter, een kind kan de was doen😊 Er zijn ook vele witmakers in de handel zoals Echfa wit of Dr. Beckmann Super Wit. Soda en azijn zijn wel minder belastend voor het milieu.

Afscheid nemen van je ondergoed

Er komt een dag dat je afscheid moet nemen van je shirt, hemd, boxer of slip. Het is  niet meer echt wit en de slijtage is te zien, het is gewoon ‘am ende’! Je bent toe aan iets nieuws, daar helpen wij natuurlijk heel graag mee! Bekijk ons  Mey ondergoed voor dames en voor heren, eerlijk, verantwoord en de hoogste kwaliteit.

Het oude ondergoed kan nog prima een tweede leven aan als poetsdoek.

 

Last van de processierups tijdens het wandelen en hardlopen

De brandharen van de processierups (eikenprocessierups) zorgen voor veel jeuk, pijn en roodheid. Kun je hier iets tegen doen?

Waarom hebben we er zo’n last van?

Rode bultjes en een brandend gevoel, ook wandelaars en hardlopers hebben hier erg veel last van. De boosdoeners zijn de minuscule kleine haartjes die zich in de huid vastzetten. De haartjes breken waardoor er eiwitten vrijkomen die het lichaam niet kent. Het afweersysteem komt direct in actie, hierbij komt het stofje histamine vrij. Dit kan de volgende klachten geven:

 • Jeuk, bultjes, rode uitslag
 • Rode pijnlijke ogen
 • De haartjes kun je inademen wat ontstoken slijmvliezen en hoesten kan veroorzaken

Hoe voorkom je klachten door de processierups

Helemaal voorkomen zal niet lukken maar er zijn wel maatregelen die je kunt nemen als je gaat wandelen of hardlopen. Mijd plekken met veel nesten voor zover je dat weet. Helaas neemt de wind de haartjes overal, je ontkomt er niet aan!

 • Draag bedekkende kleding
 • Hoge wandelsokken
 • Draag een bril/zonnebril
 • Na het wandelen je kleding op 60 graden wassen
 • Zo snel mogelijk na het wandelen douchen
 • Ga niet op de grond zitten

Wat te doen bij jeuk en rode bultjes

Hoe meer je krabt, hoe meer het jeukt! Het verminderen van jeuk is dus belangrijk. Meestal is een crème op basis van menthol, Aloe Vera of eucalyptus voldoende. Dit verzacht de jeuk en verlicht de pijn. Sommige mensen hebben een ernstiger reactie dan kan een crème onvoldoende zijn. Raadpleeg dan een arts of apotheek voor een sterker middel.

 • Crème met menthol, Aloe Vera of Eucalyptus
 • Middel tegen insectenbeten
 • Plakband waarmee je de haartjes verwijderd
 • Rode ogen- spoelen met lauw water
 • Jeukende plekken afspoelen met lauw water

Van de processierups zijn we voorlopig nog niet af we zullen er mee moeten leven!

Ben je ze helemaal zat dan zeg je gewoon ‘laat me met Rups!’ (RUMAG.)

Verkoelende hardloopsokken, hoe houd ik mijn voeten droog en koel?

 

Verkoelende hardloopsokken – Hardlopen tijdens warm weer vraagt om extra zorg. Naast koele goede kleding die ventileert en snel droogt,  zijn ook de sokken een belangrijk aandachtspunt. Bekijk hier alle FALKE hardloopsokken en lees welke hardloopsok bij jou past

Zweten om af te koelen

Je voeten hebben heel wat te verduren tijdens het hardlopen. Goede passende schoenen zijn natuurlijk heel belangrijk, laat je goed informeren door een specialist. Hardlopen is in verhouding een kortdurende activiteit als je het vergelijkt met bijvoorbeeld wandelen. Daarom is het ook belangrijk dat je speciale hardloopsokken draagt. Zeker tijdens het lopen bij hogere zomerse temperaturen zal het lichaam meer gaan zweten. Zweten doet het lichaam om te verkoelen.  Ook via je voeten wordt veel zweet afgevoerd!  Vochtige voeten maken de huid week en daardoor kwetsbaar voor infecties en blaren.

Wat is er mis met katoenen hardloopsokken?

Nog steeds zijn er hardlopers die lopen op katoenen sokken. Katoen kan inderdaad veel en snel vocht opnemen. Wat is hier mis mee? Afdrogen doe je toch ook met een katoenen theedoek! Heb je geen afwasmachine en droog je regelmatig af dan weet je ook dat de theedoek op een gegeven moment verzadigd is. De theedoek droogt niet meer en het duurt lang voordat deze weer droog is. Dit is nu precies het probleem van katoenen hardloopsokken. Op een gegeven moment zijn de sokken verzadigd,  ze blijven nat en je voeten dus ook met alle gevolgen van dien. In een hardloopsok moeten materialen zitten die zorgen voor een optimaal ventilerend en drogend effect


Wat is en wat doet een COOL-vezel?

Voor het hardlopen tijdens warm weer heeft FALKE de RU4 Cool ontwikkelt. In onderstaande tekst probeer ik uit te leggen wat een COOL-vezel is en wat het doet.

COOLMAX® is een synthetische vezel (Polyester) met een zeer goed vochttransport en bijzondere droogeigenschappen.

Polyester kan eigenlijk geen vocht opnemen. Door de COOLMAX vezel een  propellervorm te geven wordt het vezeloppervlak ongeveer 25% groter dan bij normale vezels. Door het capillaire effect wordt het vocht zeer snel van de huid af naar de buitenkant van de stof getransporteerd en kan daar op warme dagen via de schoen direct verdampen.

Door verdamping van zweet op de huid koelt het lichaam af. De COOL-vezel koelt dus zelf niet maar zorgt ervoor dat het lichaam optimaal geholpen wordt met wat het van nature al doet om het lichaam af te laten koelen.

 

Waarom een verkoelende hardloopsok?

 

 1. Bevat een COOLMAX-vezel
 2. Snel drogend
 3. Verkoelend
 4. Goede demping
 5. Beschermend

 

Ons advies, besteed iets meer aandacht aan een goede hardloopsok. Heb je last van transpirerende voeten of ga je hardlopen tijdens hoge temperaturen, kijk dan eens naar de FALKE RU4 Cool. Ze zijn verkrijgbaar in een normale hoogte en in een short uitvoering. Ze houden je voeten koeler, frisser en droger!

De beste verkoelende wandelsokken voor een hete zomer

De zomers lijken steeds warmer te worden in Nederland. Wandelaars moeten zich daar goed op voorbereiden. Koele losse kleding, hoofdbescherming en natuurlijk een goede zonnecrème. Natuurlijk zijn ook je sokken een belangrijk onderdeel voor een succesvolle en fijne zomerwandeling. Bekijk hier al onze FALKE wandelsokken

Wandelsokken voor koele en droge voeten

FALKE heeft wandelsokken waarin een Cool-vezel is verwerkt. De FALKE TK2 Cool wandelsok bevat Coolmax-vezels waardoor de voeten droger en koeler blijven. Dit is heel belangrijk omdat vochtige voeten week worden en daardoor kwetsbaar zijn voor blaren en infecties. Hoe warmer het is hoe belangrijker een goede vochtafvoer en ventilatie! Bezuinig niet op je sokken want jij zult op de blaren moeten zitten of in dit geval lopen. Je wandelplezier daalt tot het nulpunt en het is zwaar en pijnlijk om je wandeling te volbrengen.

 

TK2 Cool Short
TK2Cool

 

Dikke of dunne wandelsokken?

Hoe dik een wandelsok moet zijn is afhankelijk van de schoen die je draagt. In de meeste wandelschoenen wordt de FALKE TK2 gedragen. Dit is een medium dikke wandelsok. Wandelschoenen ontwikkelen zich zeer snel en je ziet dat vooral de lagere lichtere wandelschoen steeds meer gedragen worden. In deze schoen kun je een iets dunnere wandelsok dragen zoals de TK5

TK5 invisible
TK5

Lage of hogere wandelsokken

De wandelsokken van FALKE zijn beschikbaar in vier hoogten;

• Kniekous ( vaak met compressie)
• Kuithoog
• Enkelhoog
• Invisible (inshoe)

Een hoge wandelschoen vraagt om in ieder geval een kuithoge sok met anders kan de rand van de schoen langs je huid schuren wat irritatie kan geven. In een lage schoen kun je ook een enkelhoge sok dragen. De invisible wandelsokken raden wij af voor lange wandeltochten, deze zijn leuk voor een korte wandeling of een citytrip.

Let wel dat daar waar de sok de huid raakt de sok zijn werk kan doen, dat gedeelte is beschermd ook voor ongedierte als teken en dergelijke. Wil je de broek in je sokken doen in verband met teken dan kan dat alleen met een hogere wandelsok. Bovendien kunnen de zouten van transpiratievocht een vervelende reactie aangaan met de huid. Je kunt dit redelijk voorkomen met een goede vochtopnemende wandelsok op kuithoogte.

Een onzichtbaar shirt voor onder het overhemd

Een beetje trendy man draagt een onzichtbaar shirt onder zijn overhemd!
Strak in het pak, een perfect-fit overhemd en fijne dunne fil d’Ecosse sokken of kniekousen. Zo hoort het eigenlijk!

Functioneel en onzichtbaar

Het succesvolle ‘Eronderhemd’ van Mey is het ondershirt dat zowel onzichtbaar als onmisbaar is. De prettige materiaalsamenstelling met Coolmax-vezels zorgt voor een aangenaam droog en fris gevoel gedurende de gehele dag. De extra stofinzet onder de oksels voorkomt vervelende zweetplekken. De aansluitende pasvorm en het extra lange rugpand maken dat het shirt comfortabel zit. Een extra ventilatiezone ter hoogte van het nekgedeelte zorgt voor een perfecte temperatuurbalans.

Een onzichtbaar shirt met een perfecte pasvorm

Het Eronderhemd van Mey is verkrijgbaar in een regulair-Fit en een slim-Fit. Een slim-Fit shirt is perfect voor onder het nauwsluitende overhemd. De shirts hebben een diepe V-hals of lage ronde hals. Ook met een aantal knoopjes los is het ondershirt van Mey niet te zien. Mag het allemaal wel een tikje gecorrigeerd worden dan is het Mey Erondershirt Shape een goede keuze. Een comfortabel ondershirt met een corrigerende zone. Alle Eronder shirts van Mey hebben een iets langer rugpand wat de pasvorm ten goede komt.

Een shirt met airconditioner

Een shirt waarin je 24/7 fris en droog blijft. Dit geeft je de hele dag een prettig en zelfverzekerd gevoel. Onder de oksel is een inzetstuk gemaakt zodat er geen vervelende zweetplekken ontstaan. De materiaalmix met Coolmax-vezels maakt dat de shirts ademend en vocht en temperatuurregulerend zijn. Niet langer meer bang zijn voor zweetplekken onder je armen of op je rug. De hele dag een  lekker droog en fris gevoel.

Een combinatie van Katoen en Coolmax

COOLMAX® is een synthetische vezel met een zeer goed vochttransport en  het materiaal is supersnel drogend. Coolmax werd in eerste instantie ontwikkeld voor de sportkleding. Synthetische vezels kunnen eigenlijk geen vocht opnemen. Door innovatieve technieken is het mogelijk geworden de vezel zo te bewerken (propellervorm) dat transpiratievocht naar het oppervlak getransporteerd wordt waar het snel kan verdampen. De COOLMAX®-vezel is ademend, licht en heeft een hoog draagcomfort. De stof kreukt nauwelijks en kan zonder problemen worden gewassen De stof voelt door een combinatie met katoen heerlijk zacht aan op je huid.

 

 

 

De drie beste FALKE sokjes voor in de sneaker

Heb je na lang zoeken eindelijk de ultieme sneaker gevonden dient zich de volgende vraag alweer op; welke sokjes draag ik in m’n sneaker?

Waarom sneakersokjes in m’n sneaker?

Waarom moet ik eigenlijk sokjes aan in m’n sneakers, de schoen is lekker gevoerd en de binnenkant goed afgewerkt?  Niet iedereen heeft last van zweetvoeten maar je voeten bevatten veel zweetklieren waar nou eenmaal vocht uitkomt. Ook al heb je relatief droge voeten voor de meeste mensen is het toch prettiger en hygiënischer om dit op te vangen in een sok(je), beter voor je schoenen en voor je voeten. Bovendien worden je voeten extra beschermd tegen schuren en voorkom je blaarvorming.

Mag je de sokjes zien of liever niet

Niets is zo veranderlijk als mode. Een aantal jaren terug was het “not done” als je zichtbare sokken droeg in je sneaker. Nu zie je juist de hipperts met lange witte sokken in hun sneaker. Heel trendy maar niet door iedereen omarmt. Ook zie je veel jonge meiden met lange kniekousen. Maar goed…. ben jij niet zo van de laatste modetrends dan maken we jou blijer met functionele inshoesokjes die goed blijven zitten!

De beste sneakersokjes koop je bij VINQ.nl

Naast een grote collectie leuke sokjes voor in je sneaker, met een kleurtje, een leuk randje of een glittertje, vind je op VINQ.nl ook de basis sneakersokjes. Hieronder vind je onze top 3 van de meest verkochte sokjes die we online en in onze FALKE winkel verkopen;

1. FALKE Cool Kick invisible
2. FALKE Cool Kick sneaker
3. FALKE Step kousenvoetje

FALKE Cool Kick invisible

Dit sokje komt niet boven de sneaker uit. Het sokje heeft een zachte badstofzool en bevat een verkoelende vezel. Antislipnopjes in de hiel zorgen ervoor dat het sokje niet van de voet schiet.

FALKE Cool Kick sneakersok

Dit sokje heeft ook een zachte badstofzool en bevat evenals het hier boven beschreven sokje een verkoelende vezel. Daarnaast heeft deze sneakersok een hielverdikking die iets boven de sneaker uit komt waardoor het sokje niet onder de voet kan schieten. Deze sokjes zie je dus een beetje.

FALKE Step kousenvoetjes

Dit zijn katoenen inshoe-sneakersokjes met een hogere wreef en siliconen nopjes in het hielgedeelte. Ze zijn dunner dan de bovenstaande sokjes. De FALKE step kousenvoetje zijn verkrijgbaar in dames- en herenmaten.

Wil je meer weten,  bekijk dan de beschrijving op VINQ.nl of kom langs in onze FALKE winkel in Eindhoven.

Zomerpanty’s voor een natuurlijk look

zomerpanty

Zodra de eerste warme lentedag zich aandient schieten veel vrouwen in de stress. Wat je met een broek en dikke panty’s nog zo heerlijk kon verhullen gaat vanaf nu open en bloot. De mooiste oplossing is de zomerpanty!

Ineens is het zover, we wachten er al tijden op maar dan schiet de temperatuur omhoog, het zonnetje schijnt en eindelijk komt ons lijf weer een beetje tot leven. De zomerkleding komt weer uit de kast, en hupsakee naar buiten, rokjesdag!

De afschuw van de vleeskleurige panty

Wat te doen met die te witte benen die elke lust tot het dragen van een rokje of een jurkje tot een minimum beperkt. Het beeld van het dragen van een huidkleurige lees: vleeskleurige panty is voor veel vrouwen een no-go area. Twee onechte benen die niet van mij lijken te zijn, ze moeten er niet aan denken. Zet jezelf over die schroom heen, we leven in 2019, de tijd dat alleen mannen zich bemoeiden met innovatie en techniek is allang voorbij! De nieuwe generatie panty’s is totaal veranderd. De zomerpanty van nu is ultra transparant, sterk en onzichtbaar. Ze zijn als een laagje make-up op je huid, in een kleur die bij jou past.

De zomerpanty geeft je benen een natuurlijke look

Laat je goed adviseren over de kleur die het beste bij jouw huidkleur past. Je benen moeten niet lichter of donkerder kleuren dan je armen en je gezicht. Alles in één kleur geeft de meest natuurlijke uitstraling. Zomerpanty’s hebben een onzichtbaar teenstukje zodat je ze ook in een open schoentje kunt dragen. Er zijn zelfs zomerpanty’s zonder teenstukje zodat je mooi gelakte teennageltjes nog mooier en natuurlijker uitkomen. Heb je een hekel aan panty’s dan kun je ook eens kijken naar de zomer stay-ups, geen broekje, geen naden, voor veel vrouwen een ideale oplossing.

De 5 voordelen van de zomerpanty

 1. Ultradun en natuurlijk
 2. Transparant of geen teenstukje
 3. Niet warm in het dragen
 4. Hygiënisch ventilerend kruisje
 5. Zonder zon of zonnebank toch een natuurlijk kleurtje

Wat is Modal en waarom voelt het zo goed?

modal verwerking

Steeds vaker zien we dat ondergoed, kleding en sokken materialen bevatten waarvan we eigenlijk niet precies weten wat het is. In het ondergoed en de nachtkeding die wij aanbieden op VINQ.nl zul je zien dat modal steeds vaker gebruikt wordt.

Wat is Modal | Micro-Modal nu eigenlijk?

Modal is een kunstmatig geproduceerde vezel die heel veel op Viscose lijkt. Het wordt gemaakt van natuurlijke cellulose. Dit maakt dat dit garen ook biologisch afbreekbaar is, voor de productie en verwerking van Modal is veel minder water en energie nodig dan voor katoengaren. Voor het maken van Modal wordt uitsluitend cellulose uit beukenhout gebruikt. Daarom is Modal zowel in droge als in natte toestand veel sterker dan Viscose.

Modal: Zacht met een zijdeglans

Modal voelt dankzij de zeer fijne vezels superzacht en soepel aan op de huid. Het gladde oppervlak met een zijdeachtige glans maakt dat Modal heel geschikt is voor het maken van ondergoed. Ondergoed komt in direct contact met je huid. Door de zachtheid en het grote vochtopnemende vermogen heeft Modal een positieve invloed op de ontwikkeling van het nieuwe ondergoed. Ondergoed moet goed zitten en goed voelen. Goed voelen gaat verder dan de huid. We vinden het steeds belangrijker hoe producten worden gemaakt en wat de belasting is voor het milieu. Ook in die zin moet het goed voelen!

De voordelen van Modal

Modal heeft de volgende goede eigenschappen:

• Gebruik van snelgroeiend beukenhout
• Zeer sterk
• Zeer zacht
• Ventilerend
• Uitstekend vochtopnemend vermogen
• Vormvast
• Luxueuze zijdeachtige glans
• Biologisch afbreekbaar
• Minder gebruik van water tijdens productieproces

Op VINQ.nl vind je damesondergoed en herenondergoed gemaakt van Modal. Ook heel veel nachtkleding wordt gemaakt van Modal of in een mix met Modal. Kijk voor een uitgebreide collectie op VINQ.nl en laat je verrassen en voel het verschil!

Zweetvoeten? Draag sokken met Merinowol

Man met zweetvoeten

Zweetvoeten zijn ontzettend vervelend, naast nare luchtjes kunnen ze ook allerlei andere voetklachten veroorzaken. Toch heeft zweten, hoe lastig het soms ook is, wel degelijk een functie. Wollen sokken zijn voor mensen met zweetvoeten zeer aan te raden. Bekijk hieronder alle sokken die geschikt zijn om te dragen wanneer je last hebt van zweetvoeten

Damessokken      Herensokken         Kindersokken

Zweten zorgt ervoor dat je niet oververhit raakt. Onze zweetklieren zorgen voor de regulering van lichaamswarmte. Op je voeten zitten in verhouding tot de rest van het lichaam veel zweetklieren. Op zichzelf is zweetvocht geurloos. Waarom er in sommige gevallen toch een onaangename geur oftewel stank ontstaat en welke sokken je het beste kunt gaan dragen als je last van zweetvoeten hebt leg ik uit in deze blog.

Waarom stinkende zweetvoeten

Zweetvocht is geurloos maar zodra transpiratievocht in contact komt met bacteriën ontstaat een onaangename geur. De voeten hebben een dikke hoornlaag die bestaat uit afgestorven cellen. Deze afgestorven cellen in combinatie met warmte en vocht bieden bacteriën en schimmels een ideale voedingsbodem. Deze bacteriën en schimmels veroorzaken de nare luchtjes. Heb je last van zweetvoeten dan heb je meestal ook last van ‘stinkvoeten’

Wat zijn goede sokken tegen zweetvoeten

Sokken houden het transpiratievocht niet tegen maar ze kunnen het proces van het ontstaan van vieze luchtjes wel tegen gaan. Draag je katoenen sokken dan nemen deze sokken het vocht heel goed op. Dat is perfect zou je denken, maar de sokken worden naar verloop van tijd nat. Samen met jouw lichaamstemperatuur van ongeveer 37 graden wordt er een uitstekend klimaat gecreëerd van warmte en vocht. De bacteriën en schimmels houden hiervan dus ze kunnen flink aan de slag.

Sokken met een percentage merinowol zorgen ervoor dat de voeten droog blijven. Merinowol heeft namelijk de eigenschap dat het heel veel vocht in zich kan opnemen zonder dat dit vocht weer in contact komt met de voeten. De voeten blijven droog en er ontstaat geen broeierig klimaat.

Wat kun je naast sokken nog meer doen?

 • Een goede hygiëne, elke dag je voeten wassen en goed afdrogen
 • Zeepresten goed verwijderen
 • Draag ademende schoenen (liefst leren schoenen)
 • Eventueel desinfecteren van de voeten (jodium)

FALKE sokken met Merinowol

Dames:

Softmerino
Wool Balance
Cosy Wool 
Walkie

Heren:

Airport
Bristol
Nelson
Teppich im schuh
Lhasa
Walkie

Kinderen

Aktive Warm

Comfort Wool

 

 

Kousenvoetjes stress

Een van de meest gestelde vragen in onze FALKEwinkel is  “hebben jullie voetjes die goed blijven zitten”  Huh… denk je misschien, voetjes die blijven zitten waar gaat dit over??

Het gaat hier om kousenvoetjes, we noemen ze ook wel inshoesokjes, die je onzichtbaar in je schoen kunt dragen. Het grote probleem is dat zeker 80% van de voetjes die je kunt kopen niet goed om de voet blijft zitten. Je trekt ze aan loopt 100 meter en ze zitten onder je voet in plaats van om je voet. Of ze zitten goed maar na één keer wassen is het over met de pret. Ongelofelijk irritant en weer zo’n aankoop waar je niets aan hebt.

Voetjes die blijven zitten

Kom je bij ons in de winkel met deze vraag dan zeggen wij JA!  Ja wij hebben goed passende voetjes en nee ze schieten niet van de voet. Natuurlijk er is een kleine groep waarbij het heel soms niet goed gaat. Toch zijn we zo zeker van onze zaak dat we bij twijfel zeggen, neem ze mee, probeer ze uit, zijn ze niet goed dan kom maar terug.

Waarom zijn FALKE kousenvoetjes zo goed?

Door een jarenlange ervaring, nieuwe technieken en nieuwe materialen zijn de FALKE inshoesokjes en kousenvoetjes steeds beter geworden. Een onesize voetje dat veel aangeboden wordt kan eigenlijk nooit bij iedereen goed blijven zitten. Een brede voet bijvoorbeeld vraagt meer ruimte en het is nogal een verschil of je maatje 35 of maat 42 hebt of voor heren, maatje 43 of 48. Natuurlijk maakt het ook uit in welk type schoen je ze gaat dragen. In een sneaker draag je iets anders dan in een pump.

De pluspunten op een rijtje:

• Een grote maatrange
• Siliconenzone in de hiel
• Vlakke randen
• Naadloos verwerkt
• Dames- en herenmaten
• De beste materialen
• Elk type schoen z’n eigen voetje

Onze drie toppers!

 

1- FALKE Cool Kick
2- FALKE Step
3- FALKE Seamless Step

De speciale inschoesokjes voor in de sneaker met een ventilerende wreef en een fijne zachte badstofzool zijn ideaal voor in de sneaker. Ze vullen de schoen op zodat je niet schuift en ze beschermen je voeten optimaal. Draag je liever een katoenen voetje dan is de FALKE Step heel fijn.

Ook hebben we het ideale voetje voor in de laag uitgesneden pump. Het voetje is naadloos en bedekt de voet minimaal. Dankzij een bijzondere innovatieve kleef- en lasertechniek zijn de randen van de voetjes vlak en stroef. Het voetje plakt als het ware op de huid en mede daardoor blijven ze goed zitten en komen ze niet boven de schoen uit.