De zomers lijken steeds warmer te worden in Nederland. Wandelaars moeten zich daar goed op voorbereiden. Koele losse kleding, hoofdbescherming en natuurlijk een goede zonnecrème. Natuurlijk zijn ook je sokken een belangrijk onderdeel voor een succesvolle en fijne zomerwandeling. Bekijk hier al onze FALKE wandelsokken

Wandelsokken voor koele en droge voeten

FALKE heeft wandelsokken waarin een Cool-vezel is verwerkt. De FALKE TK2 Cool wandelsok bevat Coolmax-vezels waardoor de voeten droger en koeler blijven. Dit is heel belangrijk omdat vochtige voeten week worden en daardoor kwetsbaar zijn voor blaren en infecties. Hoe warmer het is hoe belangrijker een goede vochtafvoer en ventilatie! Bezuinig niet op je sokken want jij zult op de blaren moeten zitten of in dit geval lopen. Je wandelplezier daalt tot het nulpunt en het is zwaar en pijnlijk om je wandeling te volbrengen.

 

TK2 Cool Short
TK2Cool

 

Dikke of dunne wandelsokken?

Hoe dik een wandelsok moet zijn is afhankelijk van de schoen die je draagt. In de meeste wandelschoenen wordt de FALKE TK2 gedragen. Dit is een medium dikke wandelsok. Wandelschoenen ontwikkelen zich zeer snel en je ziet dat vooral de lagere lichtere wandelschoen steeds meer gedragen worden. In deze schoen kun je een iets dunnere wandelsok dragen zoals de TK5

TK5 invisible
TK5

Lage of hogere wandelsokken

De wandelsokken van FALKE zijn beschikbaar in vier hoogten;

• Kniekous ( vaak met compressie)
• Kuithoog
• Enkelhoog
• Invisible (inshoe)

Een hoge wandelschoen vraagt om in ieder geval een kuithoge sok met anders kan de rand van de schoen langs je huid schuren wat irritatie kan geven. In een lage schoen kun je ook een enkelhoge sok dragen. De invisible wandelsokken raden wij af voor lange wandeltochten, deze zijn leuk voor een korte wandeling of een citytrip.

Let wel dat daar waar de sok de huid raakt de sok zijn werk kan doen, dat gedeelte is beschermd ook voor ongedierte als teken en dergelijke. Wil je de broek in je sokken doen in verband met teken dan kan dat alleen met een hogere wandelsok. Bovendien kunnen de zouten van transpiratievocht een vervelende reactie aangaan met de huid. Je kunt dit redelijk voorkomen met een goede vochtopnemende wandelsok op kuithoogte.