ladder in panty

Panty’s kunnen het hele jaar door: van een chique zwarte panty met de feestdagen tot een prachtige huidskleurige panty voor een feest of een zakelijke gelegenheid in de zomer. Ondanks dat panty’s verkrijgbaar zijn in veel verschillende soorten, maten en kleuren, heeft elke vrouw weleens te maken gehad met een ladder in haar panty. Hoe voorzichtig hier ook mee omgegaan wordt.

Iedereen kent het wel: je moet er snel vandoor, trekt gauw die panty aan en shit er zit nu al een kleine ladder in. Maar de tijd dringt, dus je moet weg. En ook al is het maar een kleintje, de kans is erg groot dat de ladder groter wordt. Tijd om een nieuwe aan te doen heb je niet, dus wat nu?

 • Blanke nagellak
  Wanneer het om een kleine ladder gaat, kun je er door middel van blanke/doorzichtige nagellak voor zorgen dat de ladder bij elkaar gehouden wordt. Ga voorzichtig met wat nagellak over de ladder heen, begin altijd bij de onderkant. Als de nagellak uitgehard is, wordt verder uitrafelen voorkomen.
 • Haarlak
  Niet alleen ladders, maar ook kleine gaatjes komen regelmatig voor in een panty. Om te voorkomen dat een klein gaatje groter wordt of uitgroeit tot een ladder, biedt haarlak de oplossing. Haarlak vormt als het ware een extra beschermlaagje over de panty heen.
 • Reservepanty
  Een aanrader is om altijd een reservepanty mee te nemen. Want hoe voorzichtig je ook bent, een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft maar ergens achter te blijven hangen of met je nagel langs je been te gaan en daar is de ladder al. En met een reservepaar bij de hand, hoef je ook niet constant ‘op je tenen te lopen’.

Het voorkomen van ladders in je panty

Ook al heb je de voor jou ideale panty gekocht, panty’s blijven een gevoelig product welke tijdens het aantrekken uiterst kwetsbaar zijn. Maar zoals met alles, is het natuurlijk beter om een ladder in je panty te voorkomen dan te genezen.

 • Panty’s zijn zeer gevoelig voor ruwe handen. Voorkom dus ruwe handen, doe ringen en andere juwelen uit en zorg voor nette, gevijlde nagels. Ook kun je ervoor kiezen om handschoentjes aan te doen of oude pantykousjes als handschoenen te gebruiken.
 • Het opspuiten van haarlak is niet alleen handig om te voorkomen dat kleine gaatjes en ladders uitgroeien tot iets groots, maar ook erg ideaal om ladders en gaatjes in de panty te voorkomen.
 • Het uitrekken van de panty kan er ook voor zorgen dat gaatjes en ladders voorkomen worden. Op deze manier maak je de panty wat ruimer en flexibeler, waardoor deze beter zal passen.

Heb jij nog andere tips waar onze lezers iets aan kunnen hebben? Laat dan hieronder je reactie achter!