Vraag het aan de doorgewinterde skiër welke skisokken hij of zij het liefste draagt tijdens het skiën en je krijgt in 90% van de gevallen FALKE te horen. FALKE is al tientallen jaren de onbetwiste winnaar als het om skisokken gaat. Dit jaar komen ze ook nog eens met een retro design, de SK4 Stripe! Een asymmetrisch gestreepte dunne skisok die doet denken aan de tijd dat de ski’s nog van hout waren en de skischoen van leer.

Waarom FALKE Skisokken

FALKE maakt al decennialang de meest innovatieve skisokken. De jarenlange ervaring en de nauwe samenwerking met professionals maken de skisokken van FALKE zo populair. Voor zowel beginners als voor de ervaren wedstrijd skiërs is FALKE de nummer 1. De skisokken zijn ergonomisch gevormd met een rechter en linkervoet. Het scheenbeen wordt beschermd tegen drukplekken. De meeste FALKE skisokken bestaan uit een mix met Merinowol. Deze houden je voeten warm en droog. Het doel van de skisokken is om je voeten en scheenbeen te beschermen tegen de kou en de druk in de harde skischoen. Afhankelijk van de skischoen kun je kiezen voor een dikkere of dunnere skisok.

De moderne skischoen vraagt om een ander type skisokken

Veel skischoenen en zooltjes zijn tegenwoordig custom made, helemaal gevormd naar jouw voet. In deze skischoen is het belangrijk om niet te dikke skisokken te dragen. Waar vroeger alleen de professionals dunne skisokken droegen is het voor de custom made schoen voor elke skiër belangrijk om een dunne skisok te kiezen. De FALKE SK4 of de nog dunnere FALKE SK5 of FALKE SK6. Een optimaal contact met de schoen is zo gewaarborgd.

Laat je goed adviseren

Ga je nieuwe skischoenen kopen neem daar dan de tijd voor. Doe dit niet op het laatste moment en probeer ze eens uit als het kan. Je kunt dan altijd nog even terug om ze goed af te laten stellen of voor een aangepast zooltje. Ook de keuze voor de juiste skisok vraagt om een goed advies, ga je skiën huren of koop je een custom made schoen, het maakt echt verschil welke sokken je het beste kunt kopen.