Goede voornemens, waarom?

Elk jaar weer nemen we ons van alles voor op 1 januari. Waarom doen we dat eigenlijk? Misschien is het wel een soort bezinningsmoment waar we behoefte aan hebben. Even resetten: wil ik zo doorgaan of moet ik dingen juist anders gaan doen?

De meeste goede voornemens gaan over onze gezondheid en ons welbevinden. We willen gezonder leven, afvallen en meer sporten. Ook willen we meer betekenen voor anderen, maar we willen ook meer tijd voor onszelf, onze relatie en ons gezin.

Goede voornemens gaan samen met wilskracht en met discipline, grote woorden waar we soms heel goed in zijn maar soms ook helemaal niet.

Morgen begin ik!

Zelf ben ik meer van het type; morgen begin ik……en dat geloof ik dan ook echt!

Toen ik op 2 januari de nieuwsjaarsresten van onze winkelruiten stond te boenen, kwam er een meneer voorbij. Hij pakte m’n hand en wenste mij een heel gelukkig nieuwjaar toe.
Daar word je toch echt vrolijk van, zelfs op 2 januari – op de “day after”  – een vreemde dag, omdat je door alle feestdagen geen idee meer hebt welke dag het eigenlijk is. De kruitdampen zijn opgetrokken, een nieuw jaar kan beginnen.

Ik neem mezelf ook voor om maar eens wat aardiger te zijn en meer te groeten. Dit lijkt mij een goed voornemen. En veel discipline en wilskracht heb ik hier niet voor nodig.

De eerste klant op 2 januari kwam voor een goede basis om te gaan hardlopen: een paar sokken en sportondergoed.  Ze vertelde mij dat ze van plan is om dit jaar de halve marathon van Eindhoven te gaan lopen. “Geloof me”, zei ze “die 21,1 kilometertjes daar ga ik voor, dat is mijn doel voor dit jaar”!

Eerlijk gezegd ben ik al jaren van plan om dezelfde marathon te lopen, maar op één of andere manier is het er nog steeds niet van gekomen. Zal ik dan toch dit jaar maar eens beginnen met een goed voornemen, maar dan wel voor de 10 kilometer!

Geloof me, morgen begin ik……!

Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar? Deel ze in de reacties!