Als je shirt niet echt wit meer is

Wat is er mooier dan een helder fris en wit shirt onder je overhemd of een smetteloos wit topje onder je blouse. Een fris wit shirt is misschien wel net zo belangrijk als een met zorg uitgekozen lekker luchtje. Een mooi pak, de perfecte schoenen een hagelwit overhemd,  maak je perfect af met een fris wit onderhemd (en natuurlijk de perfecte sokken) Stijl zit in de details dat geldt zeker ook voor je ondergoed!

Witwassen doe je zo!

• Waspoeder is beter dan vloeibaar wasmiddel
• De juiste hoeveelheid waspoeder
• Schone wasmachine
• Wit bij wit

Het beste kun je een hoofdwasmiddel gebruiken in de vorm van een waspoeder, deze bevat namelijk een optisch witmiddel. De witmakers hechten aan je was en weerkaatsen UV-straling als blauw licht. Het is een optisch effect, want de was lijkt daardoor witter. Vandaar de naam optische witmiddelen

Wasmiddelen bevatten ontkalkende bestanddelen. Gebruikt je te weinig wasmiddel dan hecht de kalk uit het water zich aan de was. Dit is een belangrijke oorzaak van het grauw worden van je witte ondergoed.

Vetluis in je wasmachine? Het gaat hier niet om enge beestjes maar om achtergebleven zeepresten vermengd met huidschilvers, huidvet en haren. Deze ‘vettigheid’ kan vervelende vlekken maken op je witte ondergoed. Je ziet het vaak tussen de rubbers van het wasmachinedeurtje. Door één keer in de maand een kookwas (90°C) te draaien met een beetje natuurazijn dood je de bacteriën en blijft je wasmachine schoon.

Denk eraan dat je alleen wit bij wit doet. Heb je net een echt donkere was gedraaid spoel de machine dan eerst voordat je de witte was erin doet. Vooral nieuwe materialen ( Viscose, Modal, Lyocell) die steeds vaker gebruikt worden in het ondergoed van tegenwoordig, zuigen de achtergebleven kleurresten op, zo ontstaat er ook een grauwsluier over je witte was.

Hoe krijg je ondergoed weer helder wit

• Soda
• Schoonmaakazijn
• Witmakers

Is je witte ondergoed niet meer echt wit leg het dan een paar uurtjes in schoonmaakazijn. Spoel het daarna uit en was het zoals je normaal doet in de wasmachine. Ook soda is een goede witmaker. Doe een beetje soda in het bakje van de wasverzachter, een ouderwetse en goedkope oplossing! Er zijn ook vele witmakers in de handel zoals Echfa wit of Dr. Beckmann Super Wit. Soda en azijn zijn wel minder belastend voor het milieu.

Afscheid nemen van je ondergoed

Er komt een dag dat je afscheid moet nemen van je shirt, hemd, boxer of slip. Het is  niet meer echt wit en de slijtage is te zien, het is gewoon ‘am ende’! Je bent toe aan iets nieuws, daar helpen wij natuurlijk heel graag mee! Bekijk ons  Mey ondergoed voor dames en voor heren, eerlijk, verantwoord en de hoogste kwaliteit.

Het oude ondergoed kan nog prima een tweede leven aan als poetsdoek!