Hoe transparant een panty moet zijn is afhankelijk van de outfit en het seizoen waarin je de panty gaat dragen.

De dikte van een panty wordt uitgedrukt in deniers. Denier is de eenheid die de fijnheid van een garen aangeeft. Hoe hoger het denier getal, hoe dikker de gebruikte draad. Hoe dunner de panty, hoe doorzichtiger/ transparanter de panty is.

We kunnen de panty’s qua dikte verdelen in de volgende groepen:

  • Ultra transparant           8 t/m 12 denier
  • Transparant                   15 t/m 20 denier
  • Semi- transparant         30 t/m 40 denier
  • Opaque                           60 t/m 100 denier
ultra transparant

Ultra transparante panty’s zijn zo transparant dat het lijkt of je geen panty aan hebt. Deze panty’s worden vooral zomers gedragen.  Ze geven je benen een natuurlijke teint. Ook onder een galajurk is deze panty perfect om te dragen. Let er op dat je de kleur kiest die bij je eigen huidkleur past.

transparant

Transparante panty’s zijn panty’s waar je het been nog goed doorheen kunt zien. Doordat de panty zo doorschijnend is matcht deze  heel gemakkelijk bij de kleding. In de huidkleuren komt deze panty wel minder natuurlijk over dan de ultra transparante panty’s.

semi transparant

Semi- transparante panty’s zijn nog een beetje doorschijnend. Je kunt de panty zowel sportief als chic dragen. Een bijkomend voordeel van deze panty is dat ze eventuele oneffenheden op de benen camoufleert.  In huidkleur is deze dikte niet aan te raden, omdat je dan een erg onnatuurlijke kleur krijgt.

opaque

Opaque panty’s zijn ondoorzichtig. De panty is super sterk en in een kleurtje kan het een hele mooie eyecatcher zijn.

Je kunt natuurlijk ook een katoenen of wollen panty/maillot dragen. Het verschil met een dikke panty is vooral de structuur van het weefsel. Een panty wordt gebreid van gladde ronde kunstmatig gevormde vezels. Een katoenen of wollen vezel is ongelijk gevormd, waardoor de maillot ook een ongelijke structuur heeft. Draag je een stoer wollen rokje of jurkje dan is een iets grovere panty/maillot heel leuk. Onder een wat chiquere outfit is het mooier om een dunne of dikkere gladde panty te dragen.

Of je nu een dunne of een dikke panty draagt, zorg er altijd voor dat de panty je outfit ondersteunt en compleet maakt!