Allergie – Ondergoed  & Sokken

Ondergoed en sokken draag je direct op de huid. Je staat daar niet altijd bij stil, behalve als dit door een allergische reactie noodzakelijk wordt.

Veel gebruikte vezels in ondergoed en sokken kunnen leiden tot irritatie. Dit kan gelden voor synthetische vezels maar ook voor natuurlijke vezels. Huidreacties op textiel gaan in de meeste gevallen over irritatiereacties. In veel minder gevallen gaat het contactallergische reacties.

Heb je last van een huidallergie kunnen in beide gevallen symptomen ontstaan zoals, jeuk, bultjes, blaasjes, schilfers en rode uitslag

IRRITATIE: wol en een irritatie reactie ontstaat aanleiding tot irritatiereacties bij mensen met een droge en/of atopische huid. et de irriterende stof.  droge en/of atopische huid.

CONTACT-IRRITATIE: een overdreven reactie van het immuunsysteem op een bepaalde stof. Zelfs een kleine hoeveelheid van deze stof kan al een ernstige huidreactie geven. Door het laten uitvoeren van een plaktest kun je aantonen om welke stoffen het gaat.

Allergie & Ondergoed

Heb je snel last van irritaties, heb je een gevoelige huid of heb je aangetoond last van contactallergie draag dan in ieder geval GOTS gecertificeerd 100% katoenen ondergoed. Puur katoenen ondergoed met een GOTS certificaat is absoluut vrij van chemische toevoegingen. Bekijk ons aanbod op VINQ.nl

Mey Organic dames ondergoed

Mey Heren Casual Cotton

Allergie & Sokken

Is er sprake van een ernstige contactallergie rond de voeten dan is het raadzaam om in overleg met een arts een plaktest te laten uitvoeren. Het kan zijn dat de heftige reactie te maken heeft met de schoenen. Voor het maken van schoenen worden diverse stoffen en materialen gebruikt. Deze kunnen heel soms een ernstige allergieën veroorzaken. In enkele gevallen kan het zelfs nodig zijn om hypoallergene schoenen te gaan dragen.

Welke sokken raadzaam zijn ligt aan de aard van de klachten. Heel veel voetproblemen worden ook veroorzaakt door overmatige transpiratie. Warme vochtige voeten zijn een uitstekende voedingsbodem voor bacteriën en schimmels. Veel klanten krijgen het advies om katoenen sokken te gaan dragen. Dit is prima bij een allergische reactie, echter bij een onduidelijker voetprobleem waar ook vochtige natte voeten behoren, is het raadzaam om sokken te dragen met een hoog percentage Merinowol in combinatie met katoen. Ook een zacht badstofvoetbed kan in veel gevallen prettig zijn.

                                                                             


FALKE damessokken

Injinji Teensokken

Voor mensen met allergische reacties tussen de tenen kunnen ook teensokken een oplossing zijn. Op VINQ.nl verkopen wij diverse teensokken van het merk Injinji. Doordat iedere teen apart ‘verpakt’ is kunnen de tenen onderling elkaar niet raken waardoor smetten en het vormen van drukplekken voorkomen wordt.