We hebben de hele wereld en onze sociale contacten dag en nacht binnen handbereik. In een paar klikken weet je wat al je “vrienden” aan het doen zijn en elke seconde heb je een update van alles wat er in de wereld gebeurt.  24/7 kun je doen wat je wilt, de winkels zijn bijna altijd open en anders bestel je op internet. Het is bijna zo ver, vandaag bestelt, gisteren binnen. We worden continue geprikkeld door alle mogelijke dingen. Er wordt veel van ons gevraagd, een mailtje moet dezelfde dag beantwoord zijn, een whatsappje liefst binnen een paar minuten. Naast ons werk en onze relaties moeten we vooral bewust leven, moeten we minstens één keer in ons leven de Alpe d’Huez op fietsen en leven we bewust en  gezond op water en speltbrood. We hebben het er maar druk mee!

Cocoonen is in!

De behoefte om je eens lekker terug te trekken op eigen helft lijkt steeds groter te worden. We gaan en mass cocoonen. Je terugtrekken in je eigen cocon. Heerlijk ontspannen op de bank met een boek of lekker voor de tv in een joggingbroek en een slobbertrui. Het kan ook heel trendy in een onesie* of een Roy Donders huispak.

In 1986 gebruikte de trendanalist Faith Popcorn voor het eerst het woord cocooning. Een trend dat mensen zich zo nu en dan terugtrekken in hun eigen huis om even bij te komen van de waan van de dag.

De woondecoindustrie speelt hier natuurlijk op in met allerlei leuke gezellige woontrends. Huizen worden steeds gezelliger ingericht om  goed te kunnen relaxen. Met geurkaarsjes , geurstokjes, kussentjes en heel veel andere woonaccessoires scheppen we ons eigen veilige wereldje.

De aandacht voor huispakken is nog nooit zo groot geweest. Ook FALKE kent haar eigen cocoonprogramma, die bestaat uit allerlei Cosy-shoes, huissokken en bedsokken voor de hele familie.

Schoenen uit!

In heel veel culturen is het ondenkbaar dat je met je buitenschoenen zomaar naar binnen klost. Al het vuil van buiten neem je mee naar binnen. Bij de deur staan sloffen klaar die je aandoet zodra je binnenkomt. Dit geldt ook voor de gasten. Eerlijk gezegd is het wel zo hygiënisch, dit moet ons, netjes en proper volkje dat we zijn, toch wel aanspreken.

Cocoonen is in, dus trek je onesie of je (glitter) huispak aan. Een paar cosy-shoes of huissokken en cocoonen maar!

*Een onesie is een huispak uit één stuk, soms  met capuchon. Er worden zelfs onesie party’s georganiseerd. Mannen zijn over het algemeen iets minder enthousiast over dit nieuwe modefenomeen. Toch zijn er ook mannenonesies gespot.