Moederdag: de dag om moeders eens lekker te verwennen. Het meest gegeven Moederdag cadeau blijft toch wel het bloemetje. Voor in de vaas of voor buiten in de tuin of voor op het terras. Een geurtje doet het ook altijd goed. Toch is het ook weleens leuk om naast dat bosje bloemen een extraatje te geven.

Cadeautjes op VINQ.nl

Stel, jouw moeder is de sportiefste moeder van de straat. Geef haar dan eens een paar supergoede sportsokken. Niet zomaar sportsokken maar specifieke sokken voor de sport die je moeder beoefend. Zoals, hardloopsokken, golfsokken, wandelsokken of tennissokken. Laat zien dat je met zorg en aandacht iets speciaal voor haar koopt. Niet ff snel op zaterdagmiddag om 5 voor 5 maar met liefde en aandacht een cadeautje speciaal voor haar.

Onze Moederdag top 5

  1. sportsokken
  2. mooie panty
  3. pyjama
  4. leuke sokken
  5. cadeaubox met diverse sokken

Jonge moeders – Oudere moeders

Meer dan 5 miljoen moeders telt Nederland op dit moment. De gemiddelde leeftijd waarop vrouwen moeder worden wordt steeds later. In 1975 waren de nieuwe moeders gemiddeld 25 jaar nu is dat bijna 30 jaar. Zelf was ik 23 jaar toen onze oudste zoon werd geboren. Jong nog maar het voordeel is dat je ook nog lekker jong bent als de kinderen de deur uit zijn. Nog volop de tijd voor een leven zonder kids thuis. Maar voor alles is wel iets te zeggen, “elk voordeel heb z’n nadeel en elk nadeel heb z’n voordeel” volgens Johan Cruijff. Het is sowieso een heel mooi iets om moeder te mogen worden.

Waarom vieren we Moederdag?

Moederdag wordt jaarlijks gevierd op de tweede zondag van de maand dit jaar op zondag 13 mei. Vader moet nog even wachten tot 17 juni de derde zondag van de maand. Ook al is het natuurlijk een commercieel feest geworden, oorspronkelijk ging het niet om de cadeaus maar meer om de aandacht voor de vrouw. Er zijn diverse oorsprongsverhalen over moederdag. De mooiste is toch wel de Amerikaanse versie. Zo staat dit op Wikipedia:

In 1870 startte rechter Julia Ward Howe uit Philadelphia een grote publiciteitscampagne voor Moederdag, een dag die in het teken moest staan van pacifisme en ontwapening door vrouwen. Het succes kwam echter pas nadat Anna Marie Jarvis (1864-1948) uit Grafton (West Virginia) in 1907 Moederdag begon te promoten als een dag van waardering voor moeders. In 1908 organiseerde zij de eerste Moederdag, vooral om haar moeder Ann Reeves Jarvis te herdenken, die in de Amerikaanse Burgeroorlog zogenaamde Mother’s Day Work Clubs had georganiseerd om voor voedsel en medicijnen voor hulpbehoevende moeders te zorgen. Het idee sloeg aan, en Jarvis zette door om meer mensen over te halen. In 1914 besloot president Woodrow Wilson dat elke tweede zondag in mei voortaan Mother’s Day zou zijn, een nationale feestdag

In Eindhoven waar wij als VINQ.nl en als FALKEwinkel zijn gevestigd hebben we een prachtig beeld van “ons moeder” van beeldend kunstenaar Antoinette Briët. Het was een geschenk van het Eindhovens Dagblad aan de gemeente Eindhoven in 1989

Op de sokkel van dit beeld staat de volgende Brabantse tekst;