Gastblog door Marina Ebbers


Marina schrijft dagelijks hele leuke verhalen over wandelen & koken. Wie konden we beter vragen om onze SIGG Food Jar uit te proberen!

Tussen de kookboeken bij mij in de kast staat het boekje: “Smakelijk Brabant”. Het is een kookboekje vol met streekgerechten waaronder Brandnetelsoep. Zou het zo zijn? Staat er bij de Brabander regelmatig Brandnetelsoep op het menu.
Bij mijn schoonouders aten wij in het voorjaar regelmatig stamppot brandnetels met spekjes. Brandnetels koop je niet bij de groenteboer, die pluk je zelf in het wild. Niet langs de A28 want de uitlaatgassen wil je niet in de pan.
Nu kreeg ik de vraag van de Brabantse webshop VINQ.nl om op mijn wandeltochten de SIGG Food Jar te testen, wat is er dan leuker om dat te doen met een Brabants streekgerecht. Vanmorgen ben ik eerst op de fiets gestapt op zoek naar een berm vol brandnetels. Met grote gele huishoudschoenen aan heb ik een emmer vol jonge topjes van de brandnetels geknipt. Ik kan je vertellen, je hebt meteen aanspraak.
Vervolgens heb ik een leuk recept gezocht en ben ik aan de slag gegaan. Tegen de middag heb ik het kekke potje gevuld met de geurige brandnetelsoep en zijn wij op stap gegaan. De soep blijft goed warm, de Sigg Gemstone Food Jar is goed af te sluiten en in het deksel zit een inklapbare Spork, dat is een heel kek lepeltje en vork in één. Hoe leuk is dat.
Zittend in het gras tussen de prachtige wildbloemen je soep op lepelen terwijl een koe nieuwsgierig komt kijken……..dat is toch heel gezellig. De SIGG Gemstone Food Jar heeft een inhoud van 750 ml en een brede hals. Zo kun je gemakkelijk voor 2 personen een soepje mee nemen of een heerlijke Salad in a jar…………….Wat dat is?
Kom ik op terug!


Hierbij het linkje van de #SiggGemstone Food Jar, misschien wel een leuk Vaderdag Kado.
https://www.vinq.nl/merken/sigg/