Het wintersportseizoen staat weer voor de deur. Uit ervaring weten we dat dit seizoen altijd een hoop vragen oproept. Daarom geven wij alvast antwoord op deze vragen. Want is het eigenlijk wel echt nodig om speciaal skiondergoed te dragen tijdens de wintersport en kun je niet gewoon een paar dikke sokken dragen in je skischoenen?
Wanneer je echt wilt genieten van deze geweldige sport is het belangrijk dat je lichaam op een aangename temperatuur blijft. En wil je naast het skiën ook lekker genieten van een hapje en een drankje op het terras, dan is het belangrijk dat je niet afkoelt.
Harde wind, sneeuw en extreme kou vragen om een goede onderlaag!

Waarom speciaal skiondergoed?

 • Skiondergoed regelt de temperatuur
  Tijdens het skiën moet het lichaam een behoorlijke inspanning leveren. Hierdoor stijgt je lichaamstemperatuur en je kunt zelfs behoorlijk gaan transpireren. Heel belangrijk is dat dit vocht zo snel mogelijk van je huid af getransporteerd wordt. Gebeurt dit niet dan kan je lichaam tijdens een rustpauze behoorlijk afkoelen. Dit is een behoorlijke aanslag op je spieren. Skiondergoed houdt je lichaam droog en goed op temperatuur.
 • Skiondergoed ondersteunt de spieren
  Door een lichte compressie (druk) op je spieren wordt de spiertrilling verminderd, dit heeft een extra stimulerend effect op je lichaam, bovendien verlaagt het de vermoeidheid en verhoogt het je uithoudingsvermogen. Goed skiondergoed heeft een positief effect op verzuring van je spieren.
  Skiondergoed belemmert je bewegingen niet.
  Het skiondergoed is zo ontwikkeld dat het nergens knelt, het voelt echt aan als een tweede huid.

Waarom speciale skisokken?

 • Skisokken bieden bescherming en ondersteuning waar nodig.
  Het scheenbeen waar tijdens het skiën behoorlijk veel druk op komt te staan wordt door een speciale laag extra beschermd. Ook de enkel en hiel  worden extra beschermt.
 • Het goed “opvullen” van de schoen.
  Het is belangrijk dat de ruimte tussen de voet en de schoen goed wordt opgevuld, om schuiven in de schoen te voorkomen.
 • Skisokken houden je voeten goed op temperatuur.
  Koude voeten maken het skiën een stuk minder leuk. Door een perfecte pasvorm en door het gebruik van speciale materialen in skisokken blijven je voeten goed op temperatuur.

Ga jij binnenkort op wintersport bereid je dan goed voor. Zorg voor een goede lichamelijke conditie, goede kleding en last but not least een perfecte onderlaag!