Wanneer je last hebt van voetschimmel wordt er vaak gezegd dat je katoenen sokken moet gaan dragen. Is dit wel een goed advies?

Afdrogen doe je met katoen

Katoen neemt veel vocht op, dat weten we allemaal. We drogen ons af met een katoenen handdoek en tijdens de afwas gebruiken we een katoenen theedoek. Tot zover klopt het verhaal. Maar….er is ook een maar. Stel je hebt behoorlijk last van transpirerende voeten. Je draagt, zoals jou is geadviseerd, katoenen sokken. Deze nemen snel het vocht op, alleen moeten deze sokken dat een hele dag lang doen en dat wordt lastiger.

Het perfecte klimaat voor voetschimmels en bacteriën

Op een gegeven moment zijn je sokken nat en ze blijven nat, je voeten dus ook. Het gevolg is dat je de hele dag met klamme vochtige voeten loopt. Binnenin je schoen ontstaat een heerlijk vochtig klimaat waar bacteriën en schimmels dol op zijn.

Sokken met Merinowol

Voor veel mensen met voetproblemen en transpirerende voeten zijn sokken met Merinowol de beste oplossing. Merinowol kan, in tegenstelling tot Katoen, wel driemaal zoveel vocht opnemen zonder dat je voeten vochtig worden. Daarnaast zijn Merinowollen sokken geurneutraal en temperatuurregulerend. Ze houden je voeten op een constante temperatuur maar vooral droog! Schimmels en bacteriën houden niet van droog, ze hebben vocht en warmte nodig om zich te ontwikkelen.  Sokken in een combinatie van Merinowol en Katoen zijn ook heel goed. Het snelle opname vermogen van katoen en het grote opname vermogen van Merinowol kan een perfecte combi zijn.

Heb jij ervaring met sokken in combinatie met voetproblemen zoals voetschimmel deel het dan met ons. Wie weet kunnen wij jou helpen of… wie weet kun jij ons helpen met een goed idee!