Er wordt vaak geroepen dat thermo – ondergoed je lichaam verwarmt in werkelijkheid ligt het toch een beetje anders. Stel dat dit zo zou zijn dan zou er een verwarmingselementje in het thermo-ondergoed moeten zitten met zonnecellen een batterij of een stekker.

Hoe werkt het dan wel?

Thermo-ondergoed houdt de warmte die ontstaat door beweging vast daardoor blijft uw lichaam op temperatuur.

Ga boven op de piste staan, zelfs met  je thermo -ondergoed aan zal je het best snel koud krijgen. Ga je lekker skiën ( bewegen) dan je zul merken dat ook wanneer je even pauzeert je lichaam op temperatuur blijft. Je eigen lichaamswarmte die ontstaat door beweging wordt vastgehouden door het thermo ondergoed.

Voor het maken van Thermo -ondergoed wordt een techniek toegepast die het materiaal zo bewerkt dat transpiratievocht snel van de huid afgevoerd kan worden naar een volgende laag. In het algemeen kun je zeggen;  een droge huid is een warme huid!

De dikte van het thermo ondergoed bepaald hoeveel warmte er kan worden vast gehouden. Dus hoe dikker het thermo -ondergoed hoe meer lichaamswarmte, die ontstaat tijdens het sporten kan worden vastgehouden.

Waarom thermo- ondergoed?

Tijdens het sporten is het belangrijk dat je lichaam droog en op temperatuur blijft. Zo koelen je spieren niet te snel af waardoor spierklachten worden voorkomen.

  

Welke keuze maak je.

De zeer actieve sporter kan ook ’s winters kiezen voor een dunnere kwaliteit thermo- ondergoed. Dit is de kwaliteit die we ook dragen als het minder koud is of in de zomer. Het transpiratievocht wordt afgevoerd zodat je lichaam droog blijft en daardoor niet afkoelt. Zoals gezegd een droge huid is een warme huid.

De gemiddelde sporter doet er verstandig aan  om in de winter te kiezen voor het dikkere thermo- ondergoed. Naast dat het thermo- ondergoed het lichaam droog houdt kan het dikkere sportondergoed beter de lichaamswarmte die ontstaat vasthouden en kan het sportondergoed door de dikte van het materiaal ook beter de kou van buitenaf tegen houden

Ben je een gemiddelde actieve sporter en vind je het heerlijk om bijvoorbeeld tijdens het skiën regelmatig het terras op te zoeken of ben je een echte koukleum kies dan voor thermo – ondergoed met een percentage Merinowol. Merinowol houdt de lichaamswarmte zeer goed vast. Een andere prettige eigenschap van Merinowol is dat het niet onfris gaat ruiken

      

Zomers is het belangrijk dat warmte en transpiratievocht zo snel mogelijk worden afgevoerd. Het materiaal van dit thermo-ondergoed is dunner van kwaliteit

’s Winters is het belangrijk dat transpiratievocht snel wordt afgevoerd en dat juist de warmte wordt vastgehouden. Het materiaal van dit thermo – ondergoed is dikker zodat het de kou van buitenaf beter tegenhoud en de lichaamswarmte beter vasthoudt.

https://youtu.be/tMOducAkzVg