Posts in "(nog) Niet gecatagoriseerd" Category

Een gat in je sok, hoe voorkom je dat?

gat in je sok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je onverwachts ergens je schoenen uit moet doen is het eerste wat je denkt; welke sokken heb ik aan en zijn ze heel!

Sokken met gaten vertellen toch stiekem iets over jou en je stevig opgebouwde perfecte imago . Daar ga je dan, alle imagebuilding ten spijt. Een stevig inkijkje in je toch niet zo perfecte leventje. Ondergoed en sokken verraden iets van wie je werkelijk bent…

Read More0

De Dutch Design Week in Eindhoven & FALKE

FALKE-ESS-Messestand-ISPO-Keggenhoff-Partner-Munich

Van 18 tot en met 26 oktober vindt de 13e Dutch Design Week weer plaats in Eindhoven.

De Dutch Design Week, afgekort DDW, is in 1998 voortgekomen uit de dag van het ontwerp. Het is inmiddels uitgegroeid tot een groots Europees evenement waar Nederland en in het bijzonder Eindhoven trots op is. DDW biedt een podium voor ontwerpers en wil een verbindende factor zijn tussen design, technologie en mensen.

Read More0

Gefoeter op kousenvoetjes

 

 

voetjes

Er wordt heel wat af gefoeterd over kousenvoetjes oftewel de inshoe sokjes.

Na tien stappen zitten die dingen onder je voet in plaats van om je voet. Ze piepen lelijk uit je schoen en dat ziet er echt niet uit. Geen voetjes dragen kan maar is niet echt een optie. Het is niet goed voor je schoenen en ook je voeten verdienen beter. De sokjes zijn zo klein dat je ze ook nog eens gemakkelijk kwijtraakt in de was. Het gedoe met voetjes staat met stip in de ergernis top 10.

Is er een oplossing voor deze “ellende”?

Elke voet is anders, de één heeft een brede voet de ander smal, ook de vorm van de hiel verschilt van persoon tot persoon. Het ideale voetje dat voor iedereen perfect is, bestaat niet. Eén ding is zeker de one size fits all sokjes gaan het niet redden. FALKE heeft  wel  zes  verschillende soorten voetjes in de collectie. Dat moet ook wel want elke voet is anders, maar ook elke schoen.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van voetjes:

 • Welke schoen
 • Welke maat
 • Welk materiaal
 • Anti-slip

 

Welke schoen

De schoen is uiteindelijk bepalend voor welk voetje je kiest. In een hoge schoen is het fijn om een zo hoog mogelijk voetje te nemen.Het sokje valt in de schoen, maar geeft wel bescherming op de wreef van de voet. Bovendien is het zo dat hoe hoger het voetje is hoe beter het voetje blijft zitten. In een dieper uitgesneden schoen moet je natuurlijk een lager voetje dragen.

Welke maat

Er zijn veel one size voetjes op de markt. Bij deze voetjes is het vaak zo dat ze of te klein zijn of dat ze veel te ver over de voet komen omdat ze te groot zijn. FALKE heeft veel verschillende maten in haar voetjes van maat 35-36 tot en met maat  41-42  voor de dames en voor heren 39-40 tot en met maat 47-48. Dit heeft tot gevolg dat de voetjes beter aansluiten, niet plooien en niet verder over de wreef komen dan nodig.

Welk materiaal

Katoenen voetjes zijn ventilerend en zacht voor de huid. In sommige schoenen wordt katoen echter te dik vandaar dat er ook veel andere materialen worden gebruikt. Het is belangrijk dat de randjes van de voetjes glad en vlak zijn, zodat ze niet in de huid van je voet drukken.

FALKEwinkel kousenvoetje 47567                                                                                 FALKE winkel het perfecte kousenvoetje 44033

Artikel 47567  (98% katoen)                                                              Artikel 44033 (seamless voetje)

 

Anti-slip

Door de zachte siliconenzone in het hak gedeelte, blijven deze kousenvoetjes goed aan de voet zitten

Het  perfecte voetje

FALKE heeft sinds enkele jaren een voetje in de collectie waar ikzelf super enthousiast over ben. Het is een innovatief kunststukje, gemaakt van materiaal dat goed ventilerend is (wordt ook in sportkleding gebruikt). Het voetje is geheel naadloos en bedekt de voet minimaal. Dus kun je deze voetjes in de laagst uitgesneden schoen dragen. De vlakke seamless randjes van het voetje zijn door een speciale bewerking vlak en stroef. De onderkant waar je op loopt, is verlijmd met de zijkanten van het voetje. Door deze techniek blijft het voetje echt perfect zitten. Het is een super uitvinding, bovendien zijn ze bijzonder sterk. Het enige probleem dat ik met de voetjes heb, is dat ik er regelmatig één kwijt ben omdat ze zo klein zijn. Dus opletten in de was!

Nog enkele “voetnootjes”

 • Heb je een zooltje in je schoen of een steunzool? Dan kun je om dat zooltje ook een katoenen voetje doen.
 • Het katoenen laagje houdt je schoenen en voeten schoon en fris.
 • Zeer geschikt hiervoor is het 98% katoenen voetje van FALKE dat niet al te hoog is (artikel 47567)
 • Was voetjes in een waszakje dan raak je ze niet kwijt
 • Heb je  een hele smalle voet, neem dan een maat kleiner.

 

Voor elke schoen een voetje:

sneakerFALKEwinkel katoenen kousenvoetje voor in de sneaker Artikel 47577

 

 

 

 

mocasinFALKEwinkel katoenen kousenvoetje 47567Artikel 47567

damesschoenFALKEwinkel kousenvoetjes voor in de dames schoenArtikel 47537 , 44015 & 44033

 

 

damesschoen hoge hakFALKEwinkel seamless kousenvoetje 44033 Artikel 44033

herenschoenFALKEwinkel heren kousenvoetje, inshoesokje 14625 Artikel 14625

 

 

 

 

Lang leve Moederdag!

920368_10151679010372835_1744426222_o

 

Moeder wij staan hier voor uw bed, met een versje en een beschuit
Thee dat hebben we ook gezet en daarom zingen wij luid
Refrein:
‘t Is Moederdag, ‘t is Moederdag
De thee die is wat slap, maar leve moeder de Moederdag
En leve ‘t moederschap
Straks vindt u kruimels in uw bed, dan denkt u vast wel aan ons
Broertje heeft zo’n gat in z’n kop, dat was daar straks die bons…..

Zo begint het prachtige liedje van Hans Dorrestijn ( ik ben een grote fan van hem)

Een speciale dag voor alle moeders , schoonmoeders, stiefmoeders, pleegmoeders en overgrootmoeders. In Nederland wordt dit gevierd op de tweede zondag van mei. Moederdag is de dag dat je voeten plakken op de keukenvloer. De keuken er uit ziet alsof er een bom is ontploft en je ’s avonds in je bed ligt tussen de beschuitkruimels en denkt: “en toch zijn het mijn schatjes”.

moederdagMoederdag vindt haar oorsprong in de VS. In traditionele katholieke kringen wordt Moederdag verbonden aan de Maria ten hemelopneming op 15 augustus.
Hoe dan ook: moeders worden op deze dag letterlijk in de bloemetjes gezet. Leuk voor moeder en leuk voor de bloemist!
Natuurlijk speelt de commercie hierop in, maar het blijft toch vooral het feest van ontbijt op bed en het krijgen van prachtige zelf geknutselde cadeautjes als beschilderde kleerhangers, onderzettertjes en schilderijlijstjes met een aandoenlijk liedje erbij. Voor juffen, meesters en de kinderopvang is het elk jaar een uitdaging om weer met iets origineels te komen. De glunderende kinderkoppies zijn heerlijk om te zien én daar is niets commercieels aan.

Geschiedenis

 

naamloosAnna Jarvis, dochter van een dominee, organiseerde op 12 mei 1907 voor het eerst Moederdag. Haar moeder was actief in het volksontwikkelingswerk. Zij stond voor betere huisvesting, betere man/vrouw relaties en daardoor betere moeders. Om deze gedachte kracht bij te zetten wilde zij een ‘memorial mother’s day for mothers living and dead’ organiseren. Haar dochter Anne Jarvis voerde dit plan uiteindelijk uit op de tweede zondag van mei. Dit was één week na de overlijdensdag van haar moeder op 9 mei 1905. De gedachte achter het vieren van Moederdag sprak veel mensen aan. Ook de politiek pakte het idee op. In 1914 werd er een wet aangenomen door het Amerikaanse Congres. Deze maakte er een officiële feestdag van. Door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog werd Moederdag overgebracht naar Europa. Tijdens het Nazi- regiem kreeg Moederdag een schaduwrandje. De dag werd omgevormd tot een dag voor Duitse moeders. Moeders met veel kinderen die het Arische ras konden versterken, werden beloond met speciale medailles.
Gelukkig was na de oorlog deze herinnering snel verdwenen en werd Moederdag door steeds meer Europeanen gevierd.

Lang leve Moederdag!

Moederdag heeft de feministische golf en de vercommercialisering overleefd. Het is een feest waar klein en groot van mag genieten. En ja we worden overspoeld met reclames van ideale gezinnetjes in prachtige opgeruimde luxe huizen die allemaal harmonieus hun Moederdag vieren. Natuurlijk is dat niet de werkelijkheid. In gescheiden of samengestelde gezinnen is het nog een hele klus om alle moeders evenveel te verwennen. Het gaat om de kleine in elkaar gefrutselde knutselwerkjes, het versje waar zo op geoefend is en om de kruimels in je bed.

Vind je het leuk om wat extra’s te geven dan is een bloemetje natuurlijk altijd leuk, maar wat dacht je van een paar hippe sokken, sportsokken een paar fijne huissokken of een leuke panty voor “ons mam”,
zo zeggen wij dat in Eindhoven:))

Fijne Moederdag!

Waar blijven mijn sokken?

 

Knipsel

 

 Verdriet is drie sokken
 één te weinig of
 één te veel
 en altijd ergens één
 helemaal alleen

(Verdriet is drie sokken door Koos Meinderds)

Het leed van de eenlingen!

Wie kent niet de sokken die je vanuit de wasmand verfrommeld aankijken met  een blik van; “sorry ik kan er niets aan doen, laat mij nog even liggen, m’n andere helft komt vast wel terug”. De eenlingen die alleen achter blijven, omdat de andere helft op mysterieuze wijze is verdwenen.

Bij ons thuis hebben wij echt een ernstig sokkenprobleem. Wij hebben veel sokken, heel veel sokken. Na het wassen worden ze niet altijd direct uitgezocht. Ze verdwijnen vaak in een grote zak om te wachten op iemand die er voor gaat zitten om ze onder een felle lamp twee aan twee bij elkaar te zoeken. Een hele klus, want ze lijken sprekend op elkaar. Allemaal lid van de  FALKE  familie! Dochterlief  kreeg een tijd geleden zakgeldverhoging om deze taak uit te voeren. Ouders, buurvrouwen en vriendinnen hebben hulp geboden, sommigen kunnen het zichzelf niet voorstellen dat je het zo ver laat komen, zij missen dan ook nooit een sok. Bij ons blijft er na een sorteersessie, die zeker in teamverband heel gezellig kan zijn, een groep eenzame eenlingen achter.

lost socks

Er is al heel veel bedacht om dit probleem op te lossen. Er zijn clips te koop waarmee de sokken twee aan twee de wasmachine in gaan. Ook een waszakje kan een oplossing zijn. Maar helaas naast al deze “oplossingen” heb je ook een flinke dosis zelfdiscipline nodig en daar ligt nu net het probleem. Mensen met een ijzeren discipline en een optimaal gestructureerd huishouden  kennen vaak niet het probleem van zoekgeraakte sokken.

Schiet nu niet direct in een dramatische minderwaardigheidsdip: er zijn vast heel veel dingen waar je wel goed in bent!

Een mooie verbeelding van het sokkenprobleem maakte kunstenares Stef Kreymborg.
Zij maakte een  klaagmuur van eenzame sokken. De was-wezen kregen een nieuw bestaan als  bouwstenen voor een groter geheel. Samen vormen ze een teken van saamhorigheid en verbinding van hoop en samenwerking. Zo zie je maar geen probleem zo groot of er valt ook wel weer iets leuks van te maken!

klaagmuur van sokken sok1

 

Enkele mogelijke verklaringen voor het verdwijnen van sokken

 • Sokken komen terecht tussen de rubberen rand in de wasmachine.
 • Sokken blijven steken in de punt van een dekbed.
 • Sok is stuk en wordt weggegooid, waardoor de andere alleen achterblijft.
 • Sok blijft onder het bed liggen, de overgebleven sok wordt als eenling weggegooid.
 • Sok onder het bed  wordt teruggevonden en wordt opnieuw een eenling.
 • Sok blijft achter op logeeradres.

 Tips om sokken bij elkaar te houden

 • Waszakje
 • Clips
 • In elkaar vouwen
 • Altijd samen de wasmand in (discipline gevraagd van de hele familie)
 • Sokken tellen voordat ze de wasmachine in gaan
 • Speciaal sokken wasmandje

 

Gelukkig, jij bent niet een eenling!

Het verdwijnen van sokken is een thema waar veel over geschreven en gepraat wordt. Regelmatig heb ik het er met klanten over. Het is een herkenbaar probleem dat zeker ook iets heel humoristisch heeft. Het maakt iets in ons los over imperfectie en controle. Het zegt iets over ons organisatorisch vermogen en over onze angst om alleen gelaten te worden. Eenlingen hebben iets triests, iets zieligs. Maar kop op, je bevindt je in goed gezelschap, want een heel groot deel van de Nederlanders is in het bezit van meerdere eenlingen!