Op VINQ.nl vind je de complete collectie FALKE support panty’s en FALKE support kniekousen. Sinds kort aanbevolen als ‘best travel product’ door Lufthansa. Bekijk de collectie hier:

Support Panty’s
Support Pantykniekousjes
Support Dames kniekousen
Support Heren Kniekousen


Als partner van FALKE bieden wij de complete collectie steunpanty’s en steunkniekousen aan op VINQ.nl en in onze FALKEwinkel in Eindhoven. De collectie is in een nieuw jasje gestoken in verband met de aanbeveling van de FALKE supportlijn door de Duitse vliegtuigmaatschappij Lufthansa. De producten zijn onveranderd, alleen de verpakking is aangepast en de artikelnummers zijn gewijzigd. Zie de tabel hieronder

Wat zijn FALKE support kousen?


We gebruiken het woord support oftewel steun als er sprake is van compressie door een kous of panty op het been. Deze compressie/druk is niet overal gelijk. Onder bij de enkel is de druk het hoogst en naar boven toe neemt de druk steeds verder af. Hierdoor ontstaat een soort pompwerking die de doorbloeding van de benen stimuleert. De sterkte van de compressie/druk is vastgelegd in een steunklasse. Er wordt gemeten in millimeter kwikdruk (mmHg)

Waarom worden support panty’s en kniekousen gedragen?


De producten van de FALKE Travel & Comfort-lijn stimuleren de bloedcirculatie door compressie. Het gevolg is dat door een betere doorbloeding de zuurstoftoevoer verbeterd en het opzetten van de benen wordt voorkomen.

Wie dragen er support panty’s of kniekousen?


Wanneer je langere tijd zit of staat in verband met je werk of wanneer je op reis gaat per vliegtuig, trein of auto, kun je last krijgen van opgezette benen. In het ergste geval kan dit leiden tot een trombose. Ook worden de support oftewel steunpanty’s en kniekousen gedragen door mensen met vaatproblemen. De kous stimuleert de doorbloeding waar de verslechterde vaatwanden en vaatkleppen hun werk onvoldoende kunnen doen.


Medium compressie & Strong compressie


De FALKE compressie panty’s en kniekousen worden aangeboden in twee werkingsniveau’s:
Medium support en Strong support. De medium support panty’s en kniekousen stimuleren de slagaders en aders in de bovenste lagen van de huid. De bloedcirculatie wordt gestimuleerd en de zuurstoftoevoer verbetert. De strong support stimuleert ook de dieper gelegen slagaders en aders.


In het algemeen kun je zeggen dat voor de meeste mensen de medium support voldoende is. Ga je een extreem lange vlucht of reis maken dan is het verstandig om de strong support te gaan dragen. Ook mensen met vaatklachten kunnen meer en een nog beter effect bereiken met de de strong support.

Medium Support: mmHg 14-16 (gemeten met MST-apparaat van SWISSLASTIC AG) bij de enkel


Strong support: mmHg 18-21 (gemeten met MST-apparaat van SWISSLASTIC AG) bij de enkel

Heb je vragen over deze producten bel of mail ons dan gerust

tel: +31 (0) 85 066 14 66
Mail: info@vinq.nl