Vaderdag, verwen je vader een met een cadeau waar hij blij van wordt!

Op 17 juni is het weer zo ver dan vieren we weer massaal Vaderdag. Ontbijt op bed, zelf gemaakte cadeautjes, een lekker geurtje en een paar nieuwe sokken. De derde zondag van juni is de dag dat papa wordt verwend met van alles en nog wat.

De Oorsprong van Vaderdag

Volgens diverse bronnen vond de eerste Vaderdag plaats op 19 juni 1910. Moederdag vond haar oorsprong al in 1870. Vaders zouden niet dezelfde emotionele waarde hebben als moeders☹

Het was president Nixon die in 1972 Vaderdag bestempelde als een officiële feestdag. Hij ondertekende een wet waarin werd bekrachtigd dat elke 3e zondag van juni voortaan een speciale dag zou zijn voor alle vaders. Met Nixon is het niet zo goed afgelopen maar dit heeft hij goed geregeld.

In Nederland duurde het nog tot oktober 1937 tot de eerste Vaderdag een feit was. Op initiatief van de toenmalige Bond van herenmode detaillisten is Vaderdag in 1948 verschoven naar de derde zondag van juni. Oktober zat commercieel gezien te dicht op Sinterklaas en Kerst.

Op 12 mei 1936 stond dit gedichtje in de nieuwe Tilburgse Courant:

Waarom Geen Vaderdag
Het is beslist ‘n mooie geste
Zoo eens per jaar ‘n moederdag
Maar waarom vraag ‘k U dan allen
Waarom ook niet ‘n Vaderdag?
Ja, waarom zou dat niet kunnen
Hooren wij er soms niet bij?
Hebben wij geen zorg te dragen?
Is ons leven dan zoo blij?
Gij, Heeren Sigarenfabrikanten
Is dit voor U geen pracht idee
‘n Vaderdag in ‘t leven te roepen
dat is toch zoo gek niet, hè
Noem ‘n datum, liefst heel vlug maar
En breng ‘n fijne “Vaderdagsigaar”!
Succes dat is verzekerd, Heeren
En dat blijft zoo jaar op jaar

Mannen dus er op gerekend
De Vaderdag, die is er zoo
En in de plaats van fijne taarten
Een kistje”Vaderdagsigaren”dan cadeau!!!!

Erriep Raalepij.

 

Vaderdag cadeautjes op VINQ.nl

De tijd dat we vader sigaren gaven is gelukkig al lang voorbij! Nederland telt ongeveer 4,1 miljoen vaders. Commercieel gezien is dat dus best wel interessant. Maar natuurlijk is het ook hartstikke leuk om je vader te verwennen. Dat doe je natuurlijk door iets te geven waar hij echt blij mee is.

De leukste cadeautjes zijn natuurlijk de zelfgemaakte knutselwerkjes waarop verschrikkelijk zijn of haar best is gedaan en die nog jaren in huis rondzweven omdat geen vader of moeder hier afstand van kan doen. Als de tijd van knutselwerkjes voorbij is moet jezelf aan de bak om iets leuks te verzinnen.

5 cadeau ideeën waar vaders heel blij van worden

1. Sportsokken
2. Nette sokken
3. Pyjama
4. Leuke sokken
5. Cadeaubox met sokken

Dat sokken saai zijn om te geven is een fabel maar geef dan wel sokken die bij je vader passen. De bedoeling van een Vaderdag-cadeau is dat je met zorg en aandacht iets uitzoekt waar hij blij van wordt!

 

Leave a Reply