Wanneer de mussen bijna letterlijk van het dak vallen, de ventilators overal zijn uitverkocht, de airco’s overuren draaien en we het bijna nergens anders meer over hebben dan over ‘de hitte’ wat doen we dan aan?

Hoe houd je je lijf en leden droog. Hoe voorkom je dat grote kringen onder je armen je smetteloze imago op kantoor om zeep helpen. En wat doe je als vrouw wanneer blote benen geen optie zijn maar je jezelf ook niet in een broeierige panty wilt hijsen? Sokken daar moet je ook niet aan denken maar dat geplak in de schoen is ook niet zo fris. Geen reden voor paniek want daar word je alleen maar warmer van.

In het algemeen kun je zeggen; draag kleding die lekker los zit. Losse shorts, een hemdje een rokje een jurkje, allemaal prima. Heb jij een baan waarbij dat allemaal mag dan heb je geluk. Maar wat te doen bij een zakelijke outfit:

1- Het eronderhemd

Het succesvolle Eronderhemd van Mey is een uniek shirt om te dragen onder het overhemd of bloesje. De prettige materiaalsamenstelling met Coolmax-vezels zorgt voor een aangenaam droog en fris gevoel gedurende de gehele dag. De extra stofinzet onder de armen voorkomt vervelende zweetplekken. De aansluitende pasvorm en het extra lange rugpand dragen bij aan een optimaal draagcomfort. Een extra ventilatiezone ter hoogte van de nek zorgt voor een nog betere temperatuurbalans.

• 24/7 een fris en droog gevoel
• Extra stofinzet onder oksel tegen zweetplekken
• Extra lang rugpand
• Ventilatiezone ter hoogte van de nek
• Diepe V-Hals
• Ook in huidkleur verkrijgbaar
• Bi elastisch
• Vochtregulerend en een juiste temperatuurbalans
• Zeer prettig draagcomfort
• Aansluitende comfortabele pasvorm

2- De koele panty


Verkoelende panty’s zijn heel dun en onzichtbaar. Heb je geen zin in een panty dan zijn er ook zomer stay-ups Deze blijven op je been zitten met zachte huidvriendelijke siliconen strips. Deze panty/kousen zijn in niets meer te vergelijken met de oude generatie huidkleurige panty’s. Ze zijn zo natuurlijk dat het lijkt alsof je blote benen hebt. Ze geven je benen een mooie natuurlijke uitstraling. Bovendien kun je ze heel goed dragen als het warmer is.

Draag je een skinny broek, trekking of legging, dan zijn de koele zomer pantysokjes een uitkomst. Ze zijn koel, je ziet geen afdruk van de boord zoals bij de zomer pantykniekousjes en je creëert toch een mooie natuurlijke teint.

3- Koele sokken

 

Er zijn sokken die een verkoelende werking hebben. Niet iedereen vindt het fijn om geen sokken te dragen. De FALKE 24/7 cool is een sok met een extra ventilerende werking. Door de combinatie van gezengd katoen met een speciaal functioneel garen van polyamide worden lichaamswarmte en vocht snel naar buiten afgevoerd. Ze houden je voeten droog en koel. Het klinkt misschien raar maar ook een 100% Merinowollen sok of een Kasjmier sok houden je voeten koel en droog. Denk maar niet dat het Merino-schaap of de Kasjmier geit klaagt over het warme weer. Ook een mix van wol en katoen is een hele goede optie. Een nadeel van gewone katoenen sokken is dat deze nat blijven, je voeten blijven daardoor warm en vochtig. Een prima voedingsbodem voor bacteriën en schimmels?

4- Toch blote voeten

Wil je toch geen hoge sokken aan dan zijn er ook de inshoe sokjes oftewel , ‘verstopsokjes’ zoals pas een radio dj ze noemde. Deze sokjes zijn er voor in de nette schoen maar ook voor in de sportievere schoen. Ze houden je voeten droog, zorgen voor een beter voetklimaat en het is ook nog eens beter voor je schoenen.