Ben je van plan om een stadswandeling te maken of een sportieve boswandeling denk dan goed na over welke sokken je in je wandelschoen gaat dragen. Want naast goede wandelschoenen zijn ook de sokken erg belangrijk voor een succesvolle en fijne wandeling. Op VINQ.nl vind je de wandelsok die past bij een korte sportieve wandeling. Bekijk hier het grote aanbod FALKE wandelsokken


De verschillende FALKE wandelsokken


Wist je dat FALKE 4 types wandelsokken in haar assortiment heeft? Te beginnen bij de licht gevoerde TK5, de medium gevoerde TK2, de dikkere stevig gevoerde FALKE TK1 en de zeer stevig gevoerde expeditie wandelsok, de FALKE TK4. Natuurlijk hebben de voeten bij een langdurige wandeling of een meerdaagse wandeling meer bescherming nodig. Vandaar een medium dik of een nog steviger voetbed. Ga je de bergen in dan draag je meestal een stugger en zwaardere bergschoen, daar geeft een TK1 of de expeditie wandelskok van FALKE de TK4 voldoende bescherming.


Dunnere wandelsokken voor de korte wandeling


De FALKE TK5 is speciaal gemaakt voor wandelaars die genieten van een korte wandeling op een vlakke ondergrond. De dunnere wandelsok TK5 is licht gevoerd en bevat een klein percentage Merinowol. De lichte voering van deze sokken zorgen voor voldoende bescherming en de Merinowol houd de voeten droog. Dit voorkomt het week worden van de voet en daarmee blaarvorming! Je hoeft niet bang te zijn dat het percentage Merinowol te warm zal zijn tijdens het wandelen. Merinowol heeft namelijk een temperatuur regulerende werking. Dat betekent warm in de winter en verkoelend in de zomer.


De FALKE TK5 is leverbaar een lage uitvoering, een enkel hoge uitvoering en in een kuithoogte.

Omdat de TK5 steeds populairder wordt maakt FALKE naast de standaard modellen ook trend uitvoeringen van de TK5. Op VINQ.nl vind je ze allemaal. De populariteit van deze dunnere wandelsok heeft ook te maken met de ontwikkeling van de wandelschoen. De schoen wordt steeds lichter en ook het op maat laten maken van de wandelschoen, Custom Adaptive Shape (C.A.S.) zal steeds vaker toegepast worden in de wandelsport. De dunnere wandelsok zal door deze ontwikkelingen in de toekomst ook tijdens de langere en meerdaagse wandelingen gedragen gaan worden.

Bekijk alle wandelsokken