Nog niet zolang geleden ging onze blog over verkoelend ondergoed. De mussen vielen bijna letterlijk dood van het dak. Alle warmterecords werden gebroken, het was nog nooit zo lang zo warm geweest. Nu zitten we in een ander seizoen en willen we ons hoofd koel houden maar ons lijf warm met warm ondergoed

Twee ‘ Thermen’

Er zijn twee ‘thermen’ die belangrijk zijn om het lichaam op temperatuur te houden namelijk, warmteregulatie en vochtregulatie. Aan deze twee termen zal het warme ondergoed moeten voldoen.

Warmteregulatie: je lichaam produceert warmte, in rust minder dan wanneer je je inspant. Bij lage temperaturen is het belangrijk dat je niet te veel warmte verliest maar dat je deze vasthoudt op je lichaam.

Vochtregulatie: als je bezig bent ontwikkel je warmte, je gaat transpireren. Het is belangrijk is dat je huid droog blijft want op het moment dat je lichaam in rust is koel je af. Is je huid op dat moment vochtig dan koel je te snel af. Het gevolg is dat je het koud krijgt en je kunt spierklachten oplopen. Welk ondergoed je draagt is afhankelijk van hoe koud het is en hoe actief je bent. Een sporter draagt uiteraard ander ondergoed dan iemand die stil zit of in ieder geval minder beweegt.

Warmte ondergoed met Merinowol

Zowel in de sport als voor dagelijks gebruik wordt er ondergoed gedragen met Merinowol. Merinowol houdt het lichaam droog en op temperatuur. Merinowol is de perfecte isolator die je wanneer het koud is warm houdt en verkoelend is als de temperaturen hoger zijn. Ook al ben je niet actief dit Merinowollen ondergoed houd  je op temperatuur.

De voordelen van Merinowol zijn:

• Geurneutraal (geen onfrisse geurtjes)
• UV-protectie
• Houd je lichaam droog
• Temperatuurregulerend

Warmte ondergoed met synthetische materialen

Veel sportondergoed ( thermo-ondergoed) wordt gemaakt van Polyamide, Polyester en Polypropyleen. Het grote voordeel is dat het snel droog is en dat het enorm slijtvast is. Ook bij hoge inspanningen houdt het je lichaam op temperatuur. De dikte van het materiaal bepaald hoeveel warmte je vasthoudt en hoeveel kou het tegen kan houden. Het materiaal is zo krachtig dat het ook een ondersteunende werking op je lichaam en je spieren heeft.

BEKIJK WARM sportondergoed op VINQ.nl

BEKIJK  WARM ondergoed van Mey voor elke dag