Zweetvoeten zijn ontzettend vervelend, naast nare luchtjes kunnen ze ook allerlei andere voetklachten veroorzaken. Toch heeft zweten, hoe lastig het soms ook is, wel degelijk een functie. Wollen sokken zijn voor mensen met zweetvoeten zeer aan te raden. Bekijk hieronder alle sokken die geschikt zijn om te dragen wanneer je last hebt van zweetvoeten

Damessokken      Herensokken         Kindersokken

Zweten zorgt ervoor dat je niet oververhit raakt. Onze zweetklieren zorgen voor de regulering van lichaamswarmte. Op je voeten zitten in verhouding tot de rest van het lichaam veel zweetklieren. Op zichzelf is zweetvocht geurloos. Waarom er in sommige gevallen toch een onaangename geur oftewel stank ontstaat en welke sokken je het beste kunt gaan dragen als je last van zweetvoeten hebt leg ik uit in deze blog.

Waarom stinkende zweetvoeten

Zweetvocht is geurloos maar zodra transpiratievocht in contact komt met bacteriën ontstaat een onaangename geur. De voeten hebben een dikke hoornlaag die bestaat uit afgestorven cellen. Deze afgestorven cellen in combinatie met warmte en vocht bieden bacteriën en schimmels een ideale voedingsbodem. Deze bacteriën en schimmels veroorzaken de nare luchtjes. Heb je last van zweetvoeten dan heb je meestal ook last van ‘stinkvoeten’

Wat zijn goede sokken tegen zweetvoeten

Sokken houden het transpiratievocht niet tegen maar ze kunnen het proces van het ontstaan van vieze luchtjes wel tegen gaan. Draag je katoenen sokken dan nemen deze sokken het vocht heel goed op. Dat is perfect zou je denken, maar de sokken worden naar verloop van tijd nat. Samen met jouw lichaamstemperatuur van ongeveer 37 graden wordt er een uitstekend klimaat gecreëerd van warmte en vocht. De bacteriën en schimmels houden hiervan dus ze kunnen flink aan de slag.

Sokken met een percentage merinowol zorgen ervoor dat de voeten droog blijven. Merinowol heeft namelijk de eigenschap dat het heel veel vocht in zich kan opnemen zonder dat dit vocht weer in contact komt met de voeten. De voeten blijven droog en er ontstaat geen broeierig klimaat.

Wat kun je naast sokken nog meer doen?

  • Een goede hygiëne, elke dag je voeten wassen en goed afdrogen
  • Zeepresten goed verwijderen
  • Draag ademende schoenen (liefst leren schoenen)
  • Eventueel desinfecteren van de voeten (jodium)

FALKE sokken met Merinowol

Dames:

Softmerino
Wool Balance
Cosy Wool 
Walkie

Heren:

Airport
Bristol
Nelson
Teppich im schuh
Lhasa
Walkie

Kinderen

Aktive Warm

Comfort Wool