Op momenten dat het zweet je aan alle kanten uitbreekt , je met klotsende oksels probeert verkoeling te vinden komt het niet in je op dat juist het zweten ons de meeste afkoeling bezorgt. Zweten heeft in onze cultuur een negatieve lading.We associëren het met vieze luchtjes en vinden het bepaald niet hygiënisch. Toch schijnt “fris” zweet in combinatie met  je eigen specifieke geur een rol te spelen bij de aantrekkingskracht tussen mensen. Ik vrees alleen dat dit “aantrekkelijke” luchtje niet zoveel met zweetvoeten te maken heeft.

Als je niet zou kunnen zweten dan zou de lichaamstemperatuur zo hoog oplopen dat je dat niet zou overleven.  We zweten om onze overtollige lichaamswarmte kwijt te raken. Een prima en nuttige reden dus. Laat  zweetvoeten hier nou niets mee van doen te hebben. Onder je voeten zitten maar liefst meer dan 500 zweetkliertjes.  Deze zitten daar dus niet om het lichaam af te koelen maar om de voeten meer grip op de ondergrond te laten hebben. Dat had dan ook wel ietsje minder gekund zullen veel mensen zeggen die last van zweetvoeten hebben . Het grappige is dat om bovenstaande reden je voeten  ’s nachts niet zweten in tegenstelling tot de rest van je lichaam.

Draag deze sokken als je last van zweetvoeten hebt:

Voor Heren

Voor Dames
Voor Kinderen

Zweetvoeten zijn nog geen stinkvoeten

Zweet ruikt nergens naar op het moment dat het ons lichaam verlaat. Het bekende nare luchtje ontstaat pas op het moment dat de voeten warm en vochtig blijven. Warmte en vocht vormen een ideale voedingsbodem voor bacteriën. Het zijn deze bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de “stinkvoeten”.

Een beetje typisch is het wel dat we onze neus dicht knijpen  voor stinkende zweetvoeten  en vervolgens iets met dezelfde penetrante lucht op een toastje smeren.  Zo zie je maar dat alles in het leven toch ook weer relatief is. De bacterie die verantwoordelijk is voor de stinkvoeten  laat ons op een ander moment  genieten van een over heerlijk kaasje, eet smakelijk!

Voorkom dat zweetvoeten stinkvoeten worden

  • Ventilerende schoenen
  • Goede en schone sokken, hierover straks meer
  • Droog uw voeten goed na het wassen
  • Wissel dagelijks uw schoenen en laat ze een aantal dagen uitdampen
  • Wassen met een bacteriedodend middel
  • Bezoek regelmatig de pedicure

Welke sokken kun je het beste dragen

Het aller belangrijkste is dat je er voor zorgt dat je voeten droog blijven. Bacteriën houden van warmte en vocht daarin kunnen ze zich razend snel  vermenigvuldigen. Draag dus sokken die gemaakt zijn van materialen die uw voeten droog houden. Dat zijn geen katoenen sokken zoals veel mensen denken. Katoen draagt wel koel en het ventileert goed maar het grote nadeel van katoen is dat katoen vochtig blijft en daardoor ook uw voeten. Wol daarentegen kan wel heel veel vocht opnemen zonder dat uw voeten vochtig of klam blijven.
Sokken gemaakt in een mix van wol en katoen zijn ook zomers niet te warm.

Een combinatie van beide materialen is een hele goede samenstelling om stinkvoeten te lijf te gaan. Soms is het handig om een sok te nemen met een dubbele badstofzool, zodat er nog meer vocht opgenomen kan worden. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van welke schoen je draagt.

Heb jij nog goede tips of wil je gewoon iets delen laat dan gerust een reactie achter.