Gratis verzending vanaf € 30,-
Voor 16:00 besteld, morgen in huis! (op werkdagen)
 De verzending is gratis vanaf € 30,- 
Voor 16:00 besteld, morgen in huis! (op werkdagen)

FALKE Kousen

Kousen

In de begin jaren 40 kwamen de eerste nylon kousen op de markt. De nylon kous werd een veel sterker en een minder kreukgevoelig alternatief voor de zijden kousen. Binnen een jaar na de uitvinding in Amerika werden er al meer dan 64 miljoen nylonkousen verkocht. Het werd een ware mode revolutie, zo erg dat de kousen regelmatig totaal uitverkocht waren.

Lees meer
 

Die schaarste maakten de kousen nog populairder. In de jaren zestig werden de rokken korter, zo kort dat de jarretels soms te zien waren. De panty deed haar intrede en is heden ten dage niet meer weg te denken in de dagelijkse behoefte van de vrouw.

Jarretelkousen en stay-up

Ook nu dragen nog steeds veel vrouwen kousen. De meeste kousen hebben tegenwoordig een siliconen plakrand in de boord van de kous. Deze blijft plakken op het been en maakt het dragen van een jarretel niet meer nodig. Een prachtige uitvinding die het dragen van kousen een enorme boost heeft gegeven. Natuurlijk worden er ook nog steeds jarretelkousen gedragen. Het dragen van een mooie jarretel met kousen is natuurlijk supervrouwelijk en sexy. Voor dagelijks gebruik is het dragen van deze kousen echter iets minder praktisch, dan zijn de stay-up kous en de panty een stuk draagbaarder.

Voordelen van kousen

Het dragen van kousen heeft een aantal voordelen. Ten eerste is het een stuk handiger als je naar de wc gaat. Je hoeft geen panty uit te doen, de kousen blijven gewoon zitten. Kousen trek je ’s morgens aan en je hoeft er de hele dag niets meer aan te doen. Dit maakt dat kousen veel minder te lijden hebben. Panty’s moet je weer op hijsen en zijn daardoor een stuk kwetsbaarder. Vrouwen die last hebben dat een panty afzakt zijn ook vaak beter af met een stay-up kous of zoals ze ook vaak genoemd worden hold-up kousen. Let goed op bij het kopen van kousen, de maat bepaal je aan de hand van de schoenmaat in combinatie met de omvang van het bovenbeen en de lengte van de benen.