Energizing

FALKE Energizing Compressie kniekousen

Compressie kniekousen zijn niet meer weg te denken binnen de loopsport. Naast een betere doorbloeding van het been stabiliseert de FALKE compressie kniekous uw gewrichten en spieren. De compressie kniekous zorgt er mede voor dat er geen ophoping van afvalstoffen plaatsvindt in het spierweefsel.  Het Ergonomic Sport System (ESS) , waartoe de FALKE  compressie kniekous behoort maakt onderscheid tussen dames- en herensokken, daardoor zijn de compressie hardloop kniekousen optimaal afgestemd op de anatomische gegevens van de dames- en herenvoet. Naast de schoenmaat wordt er bij de compressie kniekousen ook gekeken naar de kuitmaat.

Lees meer
 

FALKE heeft twee compressiekniekousen voor de loopsport ontwikkelt namelijk;

- FALKE RU Energizing
- FALKE TK Energizing

De RU Energizing is ontwikkelt voor de hardloopsport maar wordt ook gedragen door bijvoorbeeld voetballers, triatleten, schaatsers en wielrenners. De TK Energizing is speciaal ontwikkelt voor de wandelaar. De samenstelling en dikte verschillen veel van de RU Energizing. Het principe is gelijk. FALKE compressie kniekousen worden door een speciale breimethode met de kuit mee gevormd.

De compressie kniekous geeft de meeste druk bij het enkelgedeelte en creëert een aflopende druk naar het kniegedeelte toe. Op deze manier ontstaat er een soort pompwerking waardoor een optimale doorbloeding ontstaat.

Een goede  doorbloeding is nodig om de spieren te voorzien van zuurstof en voedingstoffen. Daarnaast is het ook belangrijk dat afvalstoffen snel afgevoerd kunnen worden.

Sporters met klachten als scheenbeenontstekingen, stijve kuiten of peesblessures rond de enkel kunnen baat hebben bij het dragen van FALKE compressie kousen. Natuurlijk blijft het belangrijk om goed te luisteren naar uw lichaam en ook kritisch te kijken naar bijvoorbeeld uw loopschema, schoeisel en uw vochthuishouding. Het dragen van FALKE compressie kniekousen na het lopen kan een positief effect hebben op de duur van uw herstelperiode. De FALKE compressie Tube is niet geschikt om door te dragen in de herstelperiode in verband met het “vollopen” van de voet.

Voordelen van het dragen van FALKE Compressie kniekousen;

- Stabilisatie van spieren en gewrichten
- Verbeterde doorbloeding
- Minder verzuring
- Sneller herstel
- Perfecte pasvorm
- Goede demping
- Goede vochtregulatie
- Minimale wrijving

 

Filters

6 producten gevonden

 1. FALKE Energizing Wool Compressie Kous Dames 16259
  Beschikbare kleuren
 2. FALKE Energizing Wool Compressie Kous Heren 16258
  Beschikbare kleuren
 3. 4043874157087_1
  Beschikbare kleuren
 4. 4043874156783_1
  Beschikbare kleuren
 5. 4043876878003_1
  Beschikbare kleuren
 6. FALKE SK Energizing Skisok Heren
  Beschikbare kleuren

Filters

6 producten gevonden