Sokken

Burlington sokken

Burlington sokken kennen de meeste mensen van de originele ruitsok. De oorsprong van de Burlington sokken ligt in Schotland en gaat terug naar het begin van de 18e eeuw. De verschillende Schotse clans hadden als herkenningsteken eigen tartans in verschillende kleurcombinaties.

Lees meer
 

De Campbell-clan was herkenbaar aan de Black Watch tartan. Dit ruitmotief is de basis geworden van de alom bekende originele Burlington collectie. De geruite sokken van Burlington zijn te herkennen aan het karakteristieke muntje op een van de sokken.

Niet alleen maar ruiten

Burlington behoort sinds 2008 als zelfstandig merk tot de FALKE groep. Het merk beperkt zich al lang niet meer alleen tot de ruitpatronen. De eigenzinnige patronen en de bijzondere kleurstellingen maken Burlington tot een musthave voor iedereen die van anders dan anders houdt. Burlington sokken zijn verkrijgbaar voor dames en voor heren. De klassieke ruit en de fashionable prints maken dat de sokken voor een breed publiek aantrekkelijk zijn. De kwaliteit is bij FALKE in goede handen. Naast een basis collectie bieden wij elk jaar een nieuwe collectie kleuren en prints aan op onze site en in onze FALKE winkel te Eindhoven.

Maatvoering Burlington sokken

Burlington hanteert een onesize maatsysteem. Dat wil zeggen voor heren maat 40-46 en voor dames maat 36-41. Voor heren biedt Burlington ook verschillende basis sokken aan in een kingsize maat namelijk maat 46-50. Door het onesize maatsysteem zijn de sokken voor mannen met een kleinere schoenmaat iets minder geschikt. Natuurlijk is er dan de mogelijkheid om uit te wijken naar een damessok maar houd er dan wel rekening mee dat de schacht van de dames uitvoering een stuk korter is. Naast de Burlington sokken zijn er ook nog de geruite kniekousen voor zowel dames als voor heren.

 

Filters

52 producten gevonden

 1. Burlington Spellbound Boot Sokje Dames 20747_1
  Beschikbare kleuren
 2. Burlington Horror Print Herensok 21760_1
  Beschikbare kleuren
 3. Burlington Horror Print Sokje Dames 20760_1
  Beschikbare kleuren
 4. Burlington Leo Argyle Sokje Dames 20738_1
  Beschikbare kleuren
 5. Burlington Church Print Herensok 21859_1
  Beschikbare kleuren
 6. Burlington X-Ray Print Herensok 21858_1
  Beschikbare kleuren
 7. Burlington Mystical Bouquet Sokje Dames 20742_1
  Beschikbare kleuren
 8. Burlington Everyday Mixed 2-PACK Damessokken 2204_1
  Beschikbare kleuren
 9. Burlington The X-Fair Isle Herensok 21842_1
  Beschikbare kleuren
 10. Burlington Illusion Tweed Herensok 21850_1
  Beschikbare kleuren
 11. Burlington Alien Peace Out Herensok 21856_1
  Beschikbare kleuren
 12. Burlington Lumberjack Herensok 21853_1
  Beschikbare kleuren

Filters

52 producten gevonden