Sokken

Damessokken

Sokken voor dames zijn er in vele diktes en kwaliteiten. In een pump wordt een ander kousje gedragen dan in bijvoorbeeld een sneakerschoen. Sokken moeten goed passen, niet te strak zitten en moeten vooral geen irriterende naadjes hebben. Ook belangrijk is de materiaalsamenstelling.

Lees meer
 

Kies voor materiaal dat bij je past. Een wol-of katoenmix, een mix met zijde of misschien wel kasjmier. Heb je snel last van koude of transpirerende voeten kies dan voor sokken met Merinowol. Wol kan veel vocht opnemen zonder dat de voeten vochtig worden. Katoen is geschikt voor dames die snel warme voeten hebben. Natuurlijk zijn sokken sterker wanneer er ook een kunstmatige vezel in verwerkt is. Een goede sok geeft de hele dag een comfortabel gevoel.

Dames Sokken met een functie

Er zijn ook functionele dames sokken gemaakt met innovatieve materialen en technieken.
Denk bijvoorbeeld aan sportsokken zoals wandelsokken, hardloopsokken of tennissokken. Deze zijn speciaal ontwikkelt voor de betreffende sport. Ook zijn er dames sokken die een positief effect hebben op de gezondheid, bijvoorbeeld sokken zonder elastiek in de boord zodat deze niet afknellen of sokken met extra stabiliteit rondom de enkels. Voor dames met diabetici zijn er ergonomisch gevormde sokken die wondjes voorkomen aan de voeten.

Dames sokken en mode

Sokken zijn functioneel maar sokken zeggen ook iets over wie je bent. We spreken niet voor niets over het “geitenwollensokkentype”. Zit het sokkenmandje vol met sombere zwarte sokken of is het een fantasie en kleurrijk mandje, het zegt iets over de persoonlijke smaak.  Sokjes of sokken kunnen een outfit ondersteunen of een outfit een extra accent geven. Soms wil je niet dat de sokken gezien worden, bijvoorbeeld in een sneakerschoen of pump, deze sokjes noemen we inshoesokjes oftewel de invisibles, onzichtbare sokjes. Damesfantasiesokjes waren in de jaren negentig bijzonder populair. Na een lange periode van fantasieloosheid wat betreft dames sokken zijn fantasie sokjes weer helemaal terug. Een bijkomend voordeel is dat gekleurde sokken en fantasiesokken, het bij elkaar zoeken van een compleet paar een stuk gemakkelijker maakt.

 

Filters

180 producten gevonden

 1. 4049508109972_1
  Beschikbare kleuren
 2. 4049508002068_1
  Beschikbare kleuren
 3. Burlington Crystal Sokje Dames 20745_1
  Beschikbare kleuren
 4. Burlington Everyday 2-Pack Sneakersokken 22051
  Beschikbare kleuren
 5. Burlington Everyday Mixed 2-PACK Damessokken 2204_1
  Beschikbare kleuren
 6. Burlington Galaxy sokje Dames 20726_1
  Beschikbare kleuren
 7. Burlington I Love U Sokje Dames Giftbox
  Beschikbare kleuren
 8. Burlington Lady Sok
  Beschikbare kleuren
 9. Burlington Ladywell Ringlet Sok Dames
  Beschikbare kleuren
 10. 4049508217431_1
  Beschikbare kleuren
 11. Burlington Leo Argyle Sokje Dames 20738_1
  Beschikbare kleuren
 12. Burlington Luna Cat Sokje Dames 20724_1
  Beschikbare kleuren

Filters

180 producten gevonden