Luxe sokken

FALKE zoekt met zorg en passie de allerbeste natuurlijke materialen ter wereld voor haar meest luxe sokken uit de FALKE Luxury line. 

Filters

7 producten gevonden

 1. FALKE Mindfulness Fantasiesok Heren 14062_1
  Beschikbare kleuren
 2. 4043874425667_1
  Beschikbare kleuren
 3. FALKE No.10 Luxury Herensok 14649
  Beschikbare kleuren
 4. FALKE No. 13 Luxury Luxe Herensok 14669
  Beschikbare kleuren
 5. FALKE Luxuryheren Sok No.2 14459
  Beschikbare kleuren
 6. FALKE Luxury heren Sok No.6 14451
  Beschikbare kleuren
 7. FALKE Luxury heren Sok No.9 14651
  Beschikbare kleuren

Filters

7 producten gevonden

De luxe sokken van FALKE worden in Smallenberg op eigen gepatenteerde breimachines vervaardigd. Door een uiterst ervaren team van specialisten wordt het teenstukje handmatig afgewerkt voor naadloze comfort. De hiel en de teen van de FALKE luxe sokken worden versterkt om slijtage te voorkomen en een langdurig draagplezier te verlengen. Het resultaat zijn sokken van ongeëvenaarde kwaliteit met een perfecte pasvorm.

Cashmere

Cashmere is een zeer luxe wolsoort afkomstig van de Cashmere geit die leeft in het Himalaya gebergte. Om de geit te beschermen tegen de extreme kou bestaat de vacht van de Cashmere geit uit twee lagen. De bovenvacht bestaat uit grof haar, daaronder zit een wollige isolerende onderlaag, dit is de Cashmere. De ultieme zachtheid en het isolerende vermogen van Cashmere maakt de FALKE luxe sokken met deze wolsoort zo geliefd.

Camel & Zijde 

De kameel staat volgens een oude legende bekend om zijn geduld, verdraagzaamheid en uithoudingsvermogen. Eigenschappen die passen bij de puurheid van de garens die FALKE van het dier gebruikt. Als de kameel achttien maanden oud is wordt ze geschoren. Camel haar is van een ultieme zachtheid en het heeft een zeer goed isolerend vermogen. Een mix van Camel en Zijde maakt deze combinatie zeer geschikt voor het vervaardigen van luxe sokken.

Zijde 

Pure natuurlijke luxe, gegeven door de natuur. De zachte structuur en de ongeëvenaarde glans maakt Zijde uitermate geschikt om te mixen met andere luxe natuurlijke materialen, zoals Cashmere, Merinowol en Egyptische katoen. Ook met pure Zijde worden  door FALKE luxe sokken vervaardigd.

Merinowol 

De fijnste wol komt van het Merino schaap. De fijne gekrulde Merinowol is zacht, licht en soepel en kriebelt niet. Door de fijn gekrulde textuur heeft Merinowol een uitstekend isolerend vermogen. FALKE gebruikt alleen de fijnste en beste Merinowol voor het vervaardigen van haar luxe sokken. Gecombineerd  met zijde worden de positieve eigenschappen van Merinowol nog eens versterkt. De zachte glans en het isolerend vermogen maken  deze luxe sokken geschikt om het hele jaar door te dragen. Comfortabel warm in de winter en verkoelend in de zomer.

Egyptisch Karnak katoen

Deze pure Egyptische Karnak katoen is bewerkt met een extra twist voor een nog sterkere en duurzame vezel. Het is een premium katoen geoogst in de Nijldelta. De lange vezels worden in Italië verwerkt om uiteindelijke in Smallenberg bij FALKE verwerkt te worden tot een luxe sok met een licht glanzende zijdeachtige uitstraling.

Piuma Cotton

De Piuma Katoen die FALKE gebruikt komt ook uit Egypte. De zijdeachtige katoenvezels zijn lang en vederlicht en van een superieure kwaliteit. Over deze katoensoort wordt wel gezegd dat het de champagne onder de Katoen is. FALKE luxe sokken vervaardigd uit Piuma Katoen zijn zowel casual als chique te dragen.