Gratis verzending vanaf € 30,-
Voor 16:00 besteld, morgen in huis! (op werkdagen)
 De verzending is gratis vanaf € 30,- 
Voor 16:00 besteld, morgen in huis! (op werkdagen)

VINQ Kousen

Kousen

Op VINQ.nl vind je een zeer groot aanbod in diverse kousen van ons favoriete merk FALKE. De meeste kousen die wij aanbieden zijn stay-up kousen. Dit zijn kousen die door middel siliconen strips op het bovenbeen blijven plakken. Naast deze stay-up kousen hebben we ook een prachtige kous die je alleen kunt dragen met een jarretel. Voordat er panty’s op de markt kwamen droegen alle dames kousen, de zogenaamde nylonkous. Veel vrouwen vonden het begin jaren zestig een bevrijding om panty’s te kunnen gaan dragen met een comfortabel broekje.

Lees meer
 

Toch blijft de kous een gewild item voor veel dames.

Wanneer draag je kousen

Het dragen van kousen geeft veel vrouwen een supervrouwelijk gevoel. Het dragen van kousen is sexy en soms ook gewoon handig. Je trekt ze ’s morgens aan en ze blijven de hele dag zitten. Geen getrek of last van een irritant afzakkend broekje. Bovendien zijn kousen minder kwetsbaar. Natuurlijk zijn er ook speciale momenten waarop het dragen van kousen iets toevoegt aan een romantische of feestelijke stijl zoals een bruiloft of andere feestelijke aangelegenheid. Aan bruidjes verkopen we kousen in een mooie nude tint maar dan met een kanten boord in dezelfde kleur als de lingerie, echt prachtig!

Weetjes over kousen

Het wassen van stay-up kousen vraagt om speciale aandacht. Belangrijk is om na het dragen vooral de siliconen strips te reinigen met een zachte zeep, bijvoorbeeld handzeep. Doe je dit niet dan trekt huidvet in de siliconen waardoor ze mat worden en niet meer plakken. Een van de voordelen van het dragen van kousen is dat wanneer een kous kapot gaat je de andere kous nog gewoon kunt gebruiken. Het is dus handig om altijd twee paar dezelfde kleur en dikte aan te schaffen zodat je ze kunt combineren.