Mondkapjes

Sinds het begin van de corona uitbraak is het begrip mondkapje een onderwerp van discussie en verwarring. Moet je nu wel een mondkapje op of juist niet.

Filters

6 producten gevonden

 1. FALKE Mondkapje 3D 44805_1
  Beschikbare kleuren

  Mondkapje met een filtervermogen van 99,86%

  FALKE Mondkapje 3D 44805
  € 15,00
 2. Mey Organic Mondkapje 39161_1
  Beschikbare kleuren

  Mond- en neuskapje van 100% Bio-katoen

  Mey Organic Mondkapje 39161
  € 9,95
 3. FALKE Cassic Look 2- Pack Unisex Mondkapje 44801_1
  Beschikbare kleuren

  Mondkapje voor niet medisch gebruik

  FALKE Classic Look 2- Pack Unisex Mondkapje 44801
  € 20,00
 4. FALKE Sportive Look 2-PACK Unisex Mondkapje 44802_1
  Beschikbare kleuren

  Sportief mondkapje voor niet medisch gebruik

  FALKE Sportive Look 2-PACK Unisex Mondkapje 44802
  € 15,00
 5. Mey Mondkapje Middennaad Unisex 39185_1
  Beschikbare kleuren

  Mey mondkapje met verstelbare neusklem en een middennaad

  Mey Mondkapje Middennaad Unisex 39185
  € 9,95
 6. Mey Organic Mondkapje Heren 39162_1
  Beschikbare kleuren

  Organic Mondkapje voor Heren.

  Mey Organic Mondkapje 39162
  € 9,95

Filters

6 producten gevonden

Elk land heeft zo haar eigen opvatting. Als leek word je heen en weer geslingerd tussen de ene mening en de andere. Vanaf 1 juni 2020 is een mondkapje verplicht in de bus, trein, tram en metro en op de veerboten naar de Waddeneilanden. De niet medische mondkapjes zijn verplicht vanaf 13 jaar en ouder en voor al het OV personeel. Met het niet dragen van medische mondkapjes zorgen we er voor dat medische mondkapjes voldoende beschikbaar blijven voor de zorg.

Waarom en waar draag je een mondkapje?
Daar waar je geen 1,5 meter afstand kunt bewaren is het verstandig om een mondkapje te gebruiken. Het geen afstand kunnen houden is in het openbaarvervoer de reden voor het verplicht stellen van het dragen van een mondkapje.

Hoe zet je een mondkapje op en af?
Reinig je handen, het liefst met water en zeep, of met een gel als er geen water in de buurt is. Maak gebruik van de elastiekjes of touwtjes om het mondkapje op te zetten. Zorg ervoor dat het mondkapje goed aansluit op het gezicht en de neus en dat het je mond en kin goed bedekt. Raak vooral de binnenkant niet aan. Gebruik de elastiekjes of touwtjes om het mondkapje weer af te doen. Raak de binnenkant niet aan en zorg er voor dat je ook je gezicht ( ogen, neus en mond) niet aanraakt. Reinig je handen en berg het mondkapje op in een afgesloten zakje. Gebruik voor de terugreis een nieuw mondkapje en was thuis de mondkapjes uit volgens het wasvoorschrift.

Tip tegen het beslaan van je bril
Smeer de binnenkant van je glazen in met een beetje zeep. Spoel de glazen  daarna af met water. Bij opticiens kun je eventueel een anticondensspray kopen dit helpt ook tegen het beslaan van de brillenglazen. 

Wat is het verschil tussen medische mondkapjes en dagelijkse mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP2 masker of chirurgisch mondmasker IIR, moeten voldoen aan Europese richtlijnen en kwaliteitsstandaarden voor medische hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Medische mondmaskers zijn geschikt voor gebruik in de zorg. Het primaire doel is om de drager te beschermen  Een niet-medisch mondkapje draag je niet ter bescherming van jezelf, maar kan bij goed gebruik het risico verkleinen dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving. Het is geen vervanging van, maar een aanvulling op de geldende hygiëneregels. (bron:RIVM)

Mondkapjes op VINQ.nl
De mondkapjes die wij aanbieden op VINQ.nl zijn voor niet medisch gebruik. Wij bieden twee merken aan, namelijk mondkapjes van FALKE en mondkapjes van Mey. Al onze mondkapjes zijn geschikt voor hergebruik. Ze kunnen op hoge temperaturen worden gewassen. Onze duurzame mondkapjes zijn zeer goed bruikbaar voor situaties waarbij 1,5 meter afstand niet haalbaar is zoals in het openbaarvervoer. Ze hebben een perfecte pasvorm en sluiten goed aan.